Kigyulladt egy (újabb) iPhone 7

Hirdetés

A lassan végéhez közeledő és várhatóan hivatalos érdemi magyarázattal záruló, összefoglaló néven mondjuk Note7-incidens óta médiaérzékeny téma a készülékek hőtulajdonságaira fordított kiemelt figyelem, főleg ha azok esetlegesen tűzeset kialakulásáért lehetnek felelősek. Több esetben merültek fel az Apple, főleg korábbi modelljeivel kapcsolatban is hasonló esetek, amit a tegnap nyilvánosságra hozott, legújabb modellt érintő káresemény szaporít, így összesen hatra emelkedett a bejelentések száma. Mindamellett ezek közül kettőnél bizonyíthatóan erős fizikai behatás érte a készüléket közvetlenül a kigyulladás előtt.


(forrás: 7 News) [+]

Mat Jones viszont csak simán otthagyta a készüléket, míg szörfözni ment. Az ausztrál férfi szerint a kocsiban, ruhák között hagyott Apple iPhone 7 tehető felelőssé a jármű kiégéséért, amely esetben a vélhetően túlhevült készülék képezte a tűzfészket. Az alig egy héttel az esetet megelőzően vásárolt készülék állapotából ítélve valóban erre lehet következtetni. Jones, állítása szerint kizárólag a gyárilag biztosított tartozékokkal használta a telefont, valamint teljesen sérülésmentes állapotban hagyta magára. Az esetről felvételt készített.


[+]

A 7 News azt közölte, az Apple tud az esetről, a vizsgálatok folynak, noha hivatalos állásfoglalást még nem tettek közzé sem a mostani, sem a megelőző eseményekkel kapcsolatban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone 7 - Hetes, ki hiányzik? Jack!

    Számos újítás került az idei iPhone-ba, de a legtöbben valószínűleg arra fognak belőle emlékezni, hogy ez az Apple első olyan mobilja, amin nincs jack csatlakozó.

  • Samsung Galaxy Note7 - nézz mélyen szemembe!

    Az S szériához közeledő Note7 kijelöli a csúcs Galaxyk csapásirányát: ívelt kijelző, retinaszkenner, 64 GB tárhely, Android 7 stílusú TouchWiz – ja, és víz alatt működő S Pen, hogy az egyéniségből is maradjon.

Hirdetés