Meghajlik-e az eddigi legméretesebb iPhone?

Pár napja vált az első piacokon elérhetővé az iPhone Xs és az Xs Max, és akadt rivális, amelyik meg is trollkodta a sorban állókat – nem mintha ez visszafogta volna a vásárlókedvet. Mindhárom idei iPhone (az XR később kerül piacra) a tavalyi X receptjét követi, az Xs Max pedig lényegében a jubileumi modell felskálázása. Bár 157 x 77,4 x 7,7 milliméterével és 208 grammjával ez az eddigi legnagyobb térfogatú és tömegű iPhone, meggyőző, hogy úgy nőtt szinte elhanyagolható mértékben az iPhone 8 Plushoz képest, hogy képátlója 5,5"-ről 6,5"-re gyarapodott.

Zack Nelson nem várt sokat, és a kiszereléstől függően akár 577 999 forintba kerülő csúcsmodellt jól meggyötörte, ám előtte azért éles szavaival is odaszúrt az Apple-nek, amiért a filléres Lightning - jack átalakítót az idei iPhone dobozokból kispórolta. Az 1242 x 2688 pixeles panelt és a szenzorszigetet borító üveglap az ipari standardnak megfelelően a Mohs-skála hatos keménységű vésőjétől karcolódik meg először némileg, a hetestől pedig látványosabban. Jól jön a keskeny plasztik sáv az üveg és a fémváz között, ez a réteg ugyanis hatékonyan képes elnyelni a kisebb balesetek energiáját. A rozsdamentes acél vázat nem nagyon lehet papírvágóval megsérteni, legfeljebb a festéket lekapargatni, ha viszont a hátlapi védőüveg betörik, vagy a kijelzőn (és garancián) túl bármit cserélni kell, az EU-ban ennek nem kevesebb, mint 641,3 euró az ára (208 ezer forint), ha a júzer nem fizet elő az AppleCare+ szolgáltatásra (ez 229 euróba, azaz 74 ezer forintba kerül az OLED iPhone-ok esetében, ahol elérhető).


[+]

A kijelzőt amúgy AppleCare+ szolgáltatáson kívül 361,3 euró cserélni (117 ezer forint), de az ilyesmi Nelsont nem hatja meg: öngyújtólángjával a panelt egy percig hevítette, mire a pixelek reagáltak, ami meggyőző. Kevésbé az a hátlapi, zafírkristálynak nevezett objektívvédő (ami igazából zafírkristályokat kever az üveggel): ha tiszta zafírkristály volna, a Mohs-féle skála 8-9-es keménységű vésőjétől kellene csak megkarcolódnia, ám Zack 6-7-es keménységű vésője pont úgy nyomot hagy rajta, mintha szimpla edzett üveg volna, Nelson szerint pedig akkor annak kéne titulálni. Az iPhone 6 Plus hajlításbotránya óta a vázszerkezetre az Apple különösen odafigyel és a rozsdamentes acél konstrukció kitűnően ellenáll Zack leghatározottabb törekvésének, hogy az Xs Maxot kettétörje, ami remek hír, így véletlenül ráülve aligha lehet benne kárt tenni, extrém eseteket leszámítva.

De mi a helyzet a kétoldali üveg szívósságával? A vétlen baleseteket szinte lehetetlen amatőr körülmények között, objektíven és tökéletesen megegyező módon reprodukálni készülék és készülék között, úgyhogy komment nélkül posztoljuk a két új iPhone idevonatkozó, szándékos leejtését.

És még egy párosét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Az iPhone-vásárlókat az Xs Max érdekli

    Elindult az új iPhone-ok első értékesítési hulláma, a leggyorsabb vásárlók a nagy modellt részesítik előnyben.

  • Apple iPhone XS - kerül, amibe kerül

    A nulladik perctől hatékonyan működő, tökéletesen összerakott, akárcsak az elődje. Örülni a dual SIM-nek, az IP68-nak és az elképesztő erejű hardvernek lehet, a magas ár pedig csak afféle velejáró.

Előzmények

Hirdetés