2019. január 20., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Okostelefon rovat

Szétszedték az iPhone XR-t is

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: iFixit

Az XS-páros után a legolcsóbb modell sem úszta meg a csavarhúzót és a többi bontószerszámot, szerelhetőség: 10-ből 6-os.

Hirdetés

Az Apple iPhone XR debütálása után a kritikusok többségéből a vártnál jobb vélemény érkezett, így aztán különös kíváncsisággal várjuk a tesztkészüléket, de addig is álljon itt az első szétszedős tartalom, jól megszokott módon az iFixit jóvoltából. Túl nagy meglepetés nem érte a csapatot, elsőként megállapítható, hogy a szokásos összeszerelési sémát követte a cég, mint az elődöknél, tehát a kijelző és az akkumulátor könnyen cserélhető, a többi aránylag bonyolultabb. A Face ID-modul jó eséllyel menthető marad, ha törik az üveg, mindenesetre érdemes vele óvatosan bánni szervizelésnél.

Külön elemet képez a Taptic Engine rezgőmotor, a szimpla nanoSIM-foglalat, a hátsó szimpla kamera, illetve a Qi-töltés tekercse is, a vaskos tömítés pedig értelemszerű velejáró az IP67-es szabványhoz. Különleges szerszámok közül az Apple-féle P2-es Pentalobe csavarhúzóra lesz szükség, azon kívül csak a Philips fej és a szokásos apróságok kellenek, illetve rengeteg kézügyesség és aprólékosság.

Mindazonáltal rengeteg tapasztalat kell ahhoz, hogy valaki nekiálljon, remélhetőleg már írnunk sem kell, hogy ilyesmivel csak saját felelősségre próbálkozzon mindenki. Az akkumulátor 2942 mAh kapacitású. A strapabíróságról ismét Zack mutatott videót, és a kameralencse karcállóságán kívül mindent rendben talált, arról azonban aligha hiszi el, hogy zafírüveg lenne – a videót látva nem is alaptalanul.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.