Az Apple Watch Series 4 a legkelendőbb

A hordható okoseszközök piaca folyamatosan nő, a legnépszerűbb modell tavaly az Apple Watch negyedik generációja volt.

Az már nem újdonság, hogy a viselhető okoseszközök piaca szignifikánsan nő, az eladások pedig idén sem valószínű, hogy visszaesnek. Már csak azért sem, mert a termékkategóriába egy ideje a vezeték nélküli okos-fülhallgatókat is beleszámítjuk. Gyártó szerinti bontást már éves viszonylatban és megegyező időszakot összehasonlító aspektusból is láttunk, a konkrét típusok eloszlását viszont 2018-ra vonatkozóan most tette közzé a Counterpoint. Az Apple nyert.


[+]

2018-ban 22%-kal több Apple Watch-ot szállított le a gyártó éves összehasonlításban, amit javarészt az Apple Watch negyedik generációjának népszerűsége eredményezett. Ez már csak azért is szép teljesítmény, mert az Apple Watch 4, friss modell lévén, mindössze az utolsó negyedévben vált elérhetővé. Az új Apple Watch azzal együtt tette ki az Apple okosóra-eladásainak majdnem felét (48%), hogy szeptember 1-től december végéig tartó időszakban számolhatjuk csak a tavalyi statisztikákhoz.

Ezzel együtt az Apple piaci részesedése csökkent a szegmensben, az IMOO tartotta a szintet, a Samsung viszont két százalékot erősített, ami 2019-re tovább nőhet. A FitBit jelentősen javított a leszállított eszközök volumenén, ami a Versának köszönhető. A top öt típus a következő: Apple Watch Series 4, Series 3, FitBit Versa a harmadik helyen, majd a Kínában népszerű, LTE képes gyereknek szánt óra, az IMOO Z3 és végül az Apple Watch 2.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés