Ötödik szériájánál tart az Apple Watch

Always-on retina kijelzővel, beépített iránytűvel kínál egész napos üzemidőt és több új egészégügyi funkciót az új Apple-óra.

Nem mindenki szereti, viszont kétségkívül felforgatta az egész karórás világot az Apple Watch, amit a cég a stílszerű és hatásvadász one more thing szlogennel mutatott be annak idején, szintén egy szeptemberi iPhone-esemény végén. Ez szinte napra pontosan öt éve történt! Az első széria még igencsak messze volt a tökéletességtől, mára azonban nem csak a gyermekbetegségeket gyomlálták ki a Watchból, hanem rengeteg érdekes és valóban hasznos funkciót találtak hozzá. Ma a Series 5-ről rántották le a leplet, ami bár inkább modellfrissítés, mintsem vadonatúj termék, összességében mégsem lehet panaszunk az újdonságok listájára.


[+]

Először is, lett always-on kijelzés, ráadásul a dinamikusan változó képfrissítés és az alacsonyabb energiafelvételű megjelenítő miatt meg tudtak őrizni egynapos üzemidőt úgy, hogy sem nagyobb, sem pedig érdemben nehezebb nem lett az újdonság. Persze nem világít egész nap mindenki arcába az óra, alapvetően visszahúzódó fényerő jellemző rá, és csak a szokásos, óranézős kézmozdulatra jön elő a magasabb fényerő, meg a finom képfrissítés.


[+]

Az Apple Watch 5 teljesen újrahasznosított alumíniumból készül, de van belőle rozsdamentes acél, fekete, arany és polírozott kivitelben, továbbá fehér kerámiaházas és rendkívül tartósnak mondott titánbevonatú változat is. Hardveresen az iránytű jelenti a legnagyobb újdonságot, szoftveresen pedig az egészségügyi extrák hoznak előrelépést: hangterhelés-figyelő és menstruációs perióduskövető egészíti ki az extralistát, a hosszú gombnyomásra aktiválható vészhívást pedig nemzetközi szintre emelték.


[+]

Magyar árakkal hamarosan frissítjük a cikket, egyelőre érjük be az amerikai nettóval: nettó 399 dollárba kerül a sima GPS-es modell, és 499-et kérnek a GPS + mobilnetes változatért, mindezt persze az alap házzal és szíjjal. Megtartották a Series 3-as modellt, de lényegesen csökkentett, 199 dolláros áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés