Hirdetés

Apple blog: BeeWi távirányítós autó

Valószínűleg az AR.Drone indította el azt a lavinát, melynek következtében ma már kis túlzással az egyszerű játékboltokban is lehet iEszközökkel irányítható távirányítós kütyüket kapni. Aki ilyesmire vágyik, rengeteg portéka közül válogathat a helikopterektől kezdve a tankokon át az autókig; utóbbiakból van a legtöbb, ami nem csoda, hiszen a négykerekű járgányokat sokan szeretik, könnyű őket irányítani, viszont nehéz őket széttörni. Nem véletlen, hogy annak idején még a Sony Ericsson is megpróbálkozott hasonló játékszer gyártásával.

A StarKing jóvoltából ezúttal egy 1:20 méretarányú távirányítós autót kaptunk, mely külsejében egy Mini Coopert formáz. A 250 grammos tömegű, 18 x 8 x 7,5 centiméteres kiterjedésű járgány minden kétséget kizáróan az egyik legmenőbb az eddigi felhozatalból, pontosan úgy néz ki, mint a valódi járgány. Műanyagból készült, nekünk egy-két óra alatt nem sikerült egy karcolást sem ejtenünk rajta, de ez ettől függetlenül nem tűnik egy lehetetlen feladatnak. A külsővel kapcsolatban nagyon okos dolog, hogy a visszapillantótükrök gumiból készültek, melynek köszönhetően normál használat mellett tényleg lehetetlen letörni őket.

A beindítás viszonylag egyszerű; a kocsi aljába három ceruzaelemet kell betolnunk, majd a Bluetooth-szal rendelkező iEszközünkre (iPhone 3G/3GS/4/4S, iPad 1/2/3, iPod touch 3G/4G) le kell töltenünk az App Store-ból ingyenesen elérhető alkalmazást, mellyel ténylegesen irányíthatjuk majd a kocsit; a szoftver megtalálását segíti a dobozon elhelyezett QR-kód, okos gondolat. Ha megvagyunk, eszközünket Bluetooth-on keresztül párosítanunk kell a kocsival, el kell indítanunk az alkalmazást, majd mehet is a móka! A teljesség kedvéért el kell mondanunk, hogy a kocsi androidos okostelefonokkal is működtethető.

Az irányítást döntögetéssel vagy virtuális kezelőszervekkel is megoldhatjuk, semelyikkel nincs probléma, ahogy a sebességgel sincs, hiszen a kocsi kellően gyors és kezelhető is. Sok hasonló méretű játéknál tapasztalható, hogy a furcsa anyagból készült kerekek miatt csúszkálnak, amit a BeeWi versenyzője szerencsére csak hajópadlón produkált, minden más felületen rendben volt a tapadása. 21 900 forintos végfelhasználói ára ugyan nem mondható kimondottan kevés pénznek, de aki mindenképp mobilról akarja irányítani távirányítós autóját és rajong a Mini Cooperért, az úgyis ki fogja fizetni.

Azóta történt

Előzmények