Hirdetés

Apple blog: iPhone-os szívritmusmérő futóknak

Az okosok úgy tartják, futni jó, futni egészséges. De vajon a szívünk mennyire pörög ezalatt? Érdemesebb gyorsabban szaladnunk, vagy lassítanunk, hogy a kardiószintünket növeljük, esetleg a súlyfelesleget adjuk le? Ennek mérésére szolgál a StarKing által rendelkezésünkre bocsátott Scosche MyTrek.

A meglehetősen korrekt dobozban tálalt kütyünél már a csomagolás módján is látszik, hogy minőségi termékkel van dolgunk. Kibontáskor egy szépen elhelyezett futurisztikus ketyerét kapunk, amelyhez jár még két – hosszabbításra alkalmas – szíj is. Működéséhez az App Store-ban található Scosche MyTrek program letöltése szükséges; az applikáció beépített naptárat, edzésterveket, zenekönyvtár-elérést és különféle beállítási lehetőségeket tartalmaz, így megadhatjuk életkorunkat, testsúlyunkat, nemünket is a pontosabb eredmények végett.

Maga a szívritmusmérő Bluetooth technológiával kapcsolódik az iPhone vagy az iPod Touch eszközökhöz, s mérhetjük vele a pulzusunkat, rögzíthetjük az edzés típusát valamint az elégetett kalóriák számát. Plusz funkcióként még a zenelejátszást is kontrollálhatjuk vele, amely mindenképpen hasznos dolog.

A karra helyezése könnyen megy, a tépőzáras szíjjal kell felerősítenünk. Nagyságával nem lehet gond, a két extra szíjnak köszönhetően a muszklisabb futók is kényelmesen viselhetik, nem zavarja az embert a kocogásban. Pontosságát nem lehet száz százalékosnak venni, viszont mindenképpen kijelenthető, hogy nagyjából jó adatokat szolgáltathat, melyeket beállítástól függően hangjelzéssel is kísér a program. A gyártó szerint akár 5 óra működésre is képes az eszköz, amely azért egy átlag futónak bőven elég időtartam.

Ezért a szépségért komoly 34 900 forintot kell kifizetnünk, mely azért sok ember számára eltántorító lehet, vannak ennél jóval olcsóbb megoldások is. Mellette szól ugyan a kellemes kinézet, a minőség és a kényelem, illetve az, hogy ezért az árért cserébe mindenképp egyedi, mert valószínűleg nem sokan engednek meg maguknak egy ilyen drága pulzusmérőt.

Azóta történt

Előzmények