Hirdetés

Apple blog: Joseph Abboud kiegészítők

A StarKing egyik munkatársa a napokban egy rakat kütyüvel állított be hozzánk, melyek között volt MacBook Pro dokkoló, biciklis tartó és minden egyéb finomság is. Meg egy rakás tok iPadhez, MacBookhoz, mindegyik ugyanazzal a névvel fémjelezve: Joseph Abboud. Aki hozzánk hasonlóan kevésbé jártas a divat világában, annak eláruljuk, hogy egy libanoni-amerikai divatdiktátorról van szó, aki most - mintegy melléktevékenységként - különféle Apple termékekhez is gyárt kiegészítőket. Tokokat és táskákat.

Bár a Mobilarena stábja efféle ruházati kiegészítőkkel kapcsolatban már elkötelezte magát egy bizonyos Crumpler nevű gyártó mellett, a dobozokat kollégáim figyelő tekintete mellett, nagy érdeklődéssel bontogattam ki. A nézésekből levontam, hogy az ízlésünk nem feltétlenül egyezik meg Josephével, ami persze nem probléma, látni kell, hogy ezek olyan prémium kiegészítők, melyek leginkább a menedzsereket célozzák meg; számunkra inkább az volt az izgalmas, hogy mennyire minőségiek ezek a portékák.

Dizájnvonalból rögtön kettőt különíthetünk el, a Basket Weave-et és a Z Printet, kezdjük ez előbbivel, itt ugyanis nem csak iPad-tartókat, hanem egy táskát is kaptunk. A Trenton iPad Swivel Folio (15 900 forint) az egyszerűbb történet, börből készült, füllel rögzíthető, kinyitható tokról van szó, melybe az első és második generációs táblagépek is beleférnek. Az eleje valóban egy fonott kosárra emlékeztet, abból is egy műanyag verzióra, ilyen a dizájn; belül az iPad kényelmesen ül, börből készült tartó öleli körbe, melyet ráadásul el is lehet forgatni, ami azért fontos, mert a tokot úgy lehet hajtogatni, hogy az asztalon is megálljon. Ilyenkor tehát álló és fekvő képernyőmód is játszik.

A Belford Zip Folio for iPad a keményebb darab, hiszen ez már zipzárral rögzül, nem lehet hajtogatni, ellenben az asztalon meg lehet támasztani, a hátulján ugyanis van egy tépőzáras talp. Pontosabban kettő, mert az álló és a fekvő képernyőmód itt is szóba jöhet. Belül van pár hasznos extra, egy apró tartó egy tollnak, hely a hitelkártyáknak/névjegyeknek, meg egy olyan fül, mely mögé pár papírlapot is biztonságosan be lehet csúsztatni. Az iPadet nem dobáltuk benne, de biztosak vagyunk benne, hogy egy leeséstől minden további nélkül megvédi a gépet.

A nagyágyú pedig a 11, 13 és 15 hüvelykes notebookokhoz is létező táska, mely szintén a fonott kosaras dizájnt kapta. Erről igazság szerint nehéz mit írni, egy szép, minőségi bőrtáska logikus belső résszel, kiváló védelemmel a számítógépnek, meg több extra zsebbel, hogy mindennek meglegyen a helye. A kinézet változatlan, az első rész ezüstös-szürkés színben pompázik, mindenhol máshol bőrrel találkozhatunk. A 11 hüvelykes ára 19 900, a 13-asé 22 900, a 15-ösé pedig 39 900 forint.

Az Oxford iPad Sleeve (19 900 forint) az elegáns vonalról érkezik, gyakorlatilag egy teljesen egyszerű tartó, mely lakkozott, fekete színű börből készült, az elejét pedig textil borítja. Egy része még belül is bőr, a többi helyen közepesen kemény textília borítja, záródása mágnesekkel megoldott. Van belőle egy még elegánsabb változat is (22 900 forint), melyről a külső textilborítás hiányzik, mindenhol bőr, őt is Oxfordnak hívják, csak oda van írva a kulcssszó: handcrafted black leather.

A termékek kipróbálása után sem lettünk Joseph Abboud rajongói, de azt el kell ismernünk, hogy minőségi, elegáns termékekről van szó, melyeknek biztos, hogy van egy stabil vásárlóközönsége. Az árak nyilván ennek megfelelőek.

Bocha

Azóta történt

Előzmények