Hirdetés

Apple blog: Tigra iPhone/iPod biciklis tartó

Bár az Apple termékekhez számtalan kiegészítő létezik, biciklis cuccokból viszonylag kevés van piacon. Nem tudni, hogy miért, de a jelenség úgy egyébként is jellemző a telekommunikációs kiegészítőkre; a biciklisekre általában nem, vagy csak kevesen gondolnak. Szerencsére azért iPhone-fronton is vannak olyan cégek, akik hajlandók efféle kütyük gyártására, így kerülhetett hozzánk a StarKing által forgalmazott Tigra biciklis tartó.

Mit kell tudnia egy ilyen kiegészítőnek? Véleményem szerint három dolgot:

  • Stabilan kell ülnie a kormányon
  • Könnyű hozzáférést kell biztosítani a készülékhez
  • Bírnia kell az időjárás viszontagságait

A tervezők szemmel láthatóan hasonlóan gondolkodtak, mint én, épp ezért a fenti három kritériumra odafigyeltek. A rögzítés nagyon stabil, könnyedén felszerelhető, ráadásul gyakorlatilag mindenféle vastagságú kormányrúddal kompatibilis. Lopás ellen úgy-ahogy fel van készítve, mivel kizárólag imbuszkulccsal lehet lekapni, amiből egyébként találunk is egyet a dobozban. Ha felraktuk a rögzítőt, csak bele kell pattintanunk magát a tartót, melyet innentől 180 fokos szabadsággal tudunk rotálni attól függően, hogy fekvő vagy álló alkalmazást akarunk nézni.


Ez még a régebbi, nagyobb tok, de ez is stabil

A készülék behelyezése nem nehézkes feladat, oldalt van egy műanyag csat, melyet ki kell nyitnunk ahhoz, hogy hozzáférhessünk a masinát tartó gumilaphoz. Melyből egyébként hármat is kapunk, egyet iPhone 3G/3GS-hez, egyet iPhone 4/4S-hez, egyet pedig a 3./4. generációs iPod touch-hoz. A hangerőszabályzó gombokat semelyik készüléknél nem érhetjük el, a fülhallgató csatlakozóját viszont igen, a kompatibilitás jegyében alul és felül is találunk ilyen lyukakat a tokon, melyek vízmentességét gumitömítések garantálják.

Az időjárást ugyanis elvileg bírja a cucc, a kézikönyv legalábbis erről tanúskodik, de a tapasztalatok mást mutatnak. Az már ránézésre látszik, hogy a fekete színű műanyagból készült tartó legfeljebb cseppálló, de semmiképp sem vízálló, tömítései nem elég jó minőségűek. A fenti videón (melyet nem mi készítettünk) be is ázott a cucc, a jelenséget öt másodperc alatt tudtuk reprodukálni a csap alatt. Néhány csepp víz jutott csak be, ami pont néhány cseppel több annál, mint az elfogadható érték. Innentől viszont sajnos nincs miről beszélünk; hiába univerzális, hiába stabil és hiába tűnik jó minőségűnek, a Tigra iPhone/iPod touch tokja a gyakorlatban nem használható, mert esőben lehet, hogy hagyja elázni drága készülékünket. Sokak szerint még így is ez a legjobb biciklis tartó az Apple készülékeihez. Ez azonban inkább egy szomorú ténynek tekinthető.

Azóta történt

Előzmények