Hirdetés

Xiaomi Mix 4 - nem bánom

A Mix 4 a Xiaomi csúcsmodellje, de itthon nem kapható. Viszont a gyártó hazai képviselete szerzett egy példányt, hogy bemutathassák itthon is, hogy mire képesek.

Bevezető

Noha a Xiaomi magát globális gyártónak láttatja, ennek ellenére számos termékük van, amit csak bizonyos piacokon forgalmaznak. Ezek a bizonyos piacok pedig jellemzően Ázsiában vannak, a legtöbb esetben egyébként a hazai pályát jelentik, tehát egy csomó telefonjuk csak Kínában elérhető, mint amilyen a Mix Fold is. A hozzánk eljutott Mix 4 is hasonló, Európában nem kapható, nincs lokalizálva, de a cég magyar képviselete összegereblyézett egy belpiacos verziót csak azért, hogy aztán megmutathassa a magyar médiának is, hogy amúgy ilyet is tudunk csinálni.


[+]

Ha azonban végignézzük a Mix 4 tudását, akkor annyira nem kell hasraesni a terméktől, mert nagy világmegváltás nem lesz benne, de tény, hogy ez az egyik első telefon a Qualcomm Snapdragon 888+ chipsettel (amit mi már a ROG 5s kapcsán ismerünk), valamint ez az első Xiaomi mobil, amelyben rejtett előlapi kamerát találunk (ha nagyon keressük), eddig ez ZTE (Axon 20 és 30), valamint Samsung (Fold 3) modellekben volt csak benne. Különben pedig egy erős, szép, gyors és minőségi csúcsmodell, de speciel kamerában meg sem közelíti a Mi 11 Ultra szintjét.

Ott az előlapi kamera, látszik?
Ott az előlapi kamera, látszik? [+]

A Mi Mix széria viszont mindig is különlegesnek számított, az első generáció roppant vékony kávákkal és piezoelektromos elven működő hangszóróval hívta fel magára a figyelmet, a második kiadás az előd hibáit javítva egy jóval kiforrottabb gép lett továbbra is remek formatervben (és akár kerámia hátlappal), a Mi Mix 3 pedig az előlapi kamerát egy előcsúsztatható panelre rakta át, miközben megtartotta az anyaghasználat és az összeszerelés prémium mivoltát. És amikor megjött a Mix 4 (már Mi előtag nélkül), akkor azért ez is elég jónak tűnt a villámgyors rendszerchippel, a spéci hűtéssel, a kerámia hátlappal és a villámgyors töltéssel, de ez még augusztusban történt, most pedig már november végét írjuk, a 120 wattos töltést a 11T Pro elhozta Magyarországra is, a 888+ benne van az Asus gamer mobiljában, a rejtett előlapi kamera kapcsán pedig nem vártunk áttörést a minőségét tekintve. És amúgy is ott a Mi 11 Ultra, ami remek kamerás szettel, hátlapi kijelzővel, elég gyors töltéssel és elég gyors hardverrel itthon is elérhető, ha nem is mondhatnánk olcsónak. Ehhez képest a Mix 4 nem egy akkora nagy ugrás, míg a korábbi Mi Mix cuccokat nagyon lelkesen bontogattuk ki a dobozból, most csak mindenkinek az volt a hozzászólása, hogy “ki akar megint a MIUI-ról írni”. Én sem akartam, de azért a Mix 4-et érdemes bemutatni, főleg azért, hogy kicsit megnyugodhassunk, hogy annyira nem maradunk le semmi különlegesről, mert itthon nem kapható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés