Xiaomi Mi Watch - globális termék lokális bajokkal

Jó árfekvésű, letisztult, elegáns termékkel lépett be a Xiaomi saját nevén az okos órás piacra, sokrétű szolgáltatáskínálattal és kiforrottnak tűnő szoftverrel.

Bevezető

Sokáig a Xiaomi saját nevén csak az okos karperecek piacán dominált, bár a Mi Band termékeket is általában a Huami (Amazfit) rakta nekik össze. A Mi Watch viszont kapásból egy másik liga, egyrészt ez egy sokkal komolyabb óra, másrészt árban is más szintet képvisel, a hazai hivatalos ára ugyanis 40 ezer forint, ám látva és használva a terméket rögtön tegyük is hozzá, hogy ez egyáltalán nem túlzó a tudásához képest. A Xiaomi.hu egy bontatlan példányt juttatott el hozzánk, szóval rám hárult a komplett bontogatás és beüzemelés.


[+]

Az okosórák piaca egyre szélesebb, ha a karpereceket ki is vonjuk a képletből, akkor is 10 lepedő környékén kezdődnek az értelmezhető masinák, a felső határt pedig inkább nem is kell definiálni, a Samsung és az Apple is csinál limited modelleket, de a TAG Heuer is kínál Android Wear platform köré épülő megoldást, nyilván nem két fillérért. Persze a leginkább filléres kategóriában inkább óra formájú, de egy karperec funkcionalitásával megáldott kütyüket tudunk halászni (mint amilyen a két Haylou), a Mi Watch eggyel fentebb lépve olyan konkurensekkel találkozik, mint a partnercég Amazfit modelljei, vagy a Honor órája.


[+]

Noha az okosórás piac kezdeti fázisában még úgy tűnt, hogy a Google fog dominálni az Android Wear platform köré épített szerkentyűkkel, mára mégis úgy alakult, hogy az óra- és divatvilágból érkező márkák választják ezt a megoldást, hiszen nem akarnak szórakozni az IT jellegű fejlesztésekkel, a telekommunikációban már régóta jelen levő cégek elkezdtek saját rendszert és felületet készíteni, a Samsung a Tizen mellett tette le a voksát, de a Huawei, a Honor és az Amazfit is inkább saját szoftverre esküszik. Az Apple meg Apple, az egy külön kategória, de még úgy is nagyon nagy szereplőnek számít, hogy leginkább csak azoknak opció, akiknél a telefon is almás. A Xiaomi szintén a saját útját járja, a Mi Watch iOS és Android rendszerű mobilokkal is működik, saját alkalmazása van (Xiaomi Wear), Mi fiókkal illik összekötni, viszont nem a Xiaomi, hanem a 70mai gyártja, amely szintén a Xiaomi holdudvarába tartozik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés