Xiaomi Mi Watch Lite – egyszerű, elegáns

A Mi Watch Lite Kínában Redmi Watchként mutatkozott be NFC-vel, ami a globál verzióból ezúttal is kimaradt, cserébe a kedvező ár ellenére is van GLONASS támogatással dolgozó GPS és minőségi kijelző.

Bevezető, külső, szenzorok

A Xiaomi Mi Watch Lite egy egészen egyszerű, egyszerűen használható és letisztult megjelenésű aktivitáskövető, ehhez képest viszont egészen nagy és kimondottan jó minőségű kijelzővel dolgozik. És végre egyetlen speciális magyar karakterrel sincs problémája. NFC ugyan még mindig nincs, SpO2 szenzor meg most nem jutott, de lett GLONASS támogatással és A-GPS-szel megtolt GPS, mindezt pedig remek üzemidővel. Csodára nem kell számítani, de határozottan kellemes, esztétikus, alapfunkcionalitású eszköz fog kirajzolódni a tapasztalatok alapján.


[+]

A készülék kialakítását és az anyaghasználatot sikerült igencsak eltalálni. A matt fekete tokozás, a finom tapintású plasztik és a szélein enyhén ívelt üveg az ultraminimalista dizájn minden előnyét élvezi, a műanyag ellenére meglepően prémium az összhatás, a stílus pedig kifogástalan. A négyzetes Mi Watch Lite fekete színben minden outfitbe beilleszthető, a nagyestélyit nyilván kivéve. A hagyományos zárszerkezettel szerelt szíjak cserélhetők, de nem szabványosak, úgyhogy a Xiaomi kínálatából lehet választani. Az elefántcsont, fekete és tengerészkék tokozású modellek harmonizáló szíjjal érkeznek, alternatívaként pedig pink és olíva áll rendelkezésre.


[+]

A készüléken egyetlen gomb található, ez navigál vissza a kezdőképernyőre, onnan pedig az alkalmazásmenübe. Kikapcsolni, újraindítani vagy visszaállítani az órát gyári állapotba szintén ezzel a gombbal előhívható menüben lehet. Az 1,4 hüvelykes, 320 x 320 pixel felbontású (323 ppi) kijelző még úgy is roppant mutatós, hogy aránylag vastag kávák keretezik, de legalább elfért egy környezeti fényérzékelő, ami kiválóan teszi a dolgát. A 41 x 35 x 10,9 milliméteres és 35 grammos óratestbe 230 mAh-s telep fért, az egész eszköz pedig annyira kompakt és ergonomikus, hogy még nekem is tökéletes viselet méret és esztétikum szempontjából is.


[+]

Az 5 ATM nyomástűrésre hitelesített Mi Watch Lite hátoldalán egy kétpines töltőcsatlakozót és a pulzusszenzort találjuk, ami véroxigén szintet ezúttal nem mér, a pulzust viszont igény szerint folyamatosan. Az A-GPS-szel támogatott GPS modul eléri a GLONASS műholdjait, az önálló pozíciószerzés (itt a kertvárosban) villámgyors, nagyjából 10 másodperc alatt sikerült abszolválni a feladatot. Az adatokat háromtengelyű gyorsulásmérő és szintén triaxiális giroszenzor gyűjtögeti, van iránytű, magasság- és légnyomásmérő (-200 - 9000 m és 700 és 1100 hPa) is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés