Két új Xiaomi kartárs várható

Mindig éber kijelzőt kaphat a Xiaomi Smart Band 7, új változat jöhet a Xiaomi Watch S1-ből.

Nagyjából egy év telt el azóta, hogy bemutatták a Xiaomi Mi Smart Band 6-ot, a Zepp alkalmazás programkódjában azonban utalást találtak arra, hogy idén érkezik a Smart Band 7 iterációja. A GSMArena azt írja, az új karkötő 192 x 490 pixeles felbontású kijelzőt kaphat, szélesebb lehet kicsit a panel. Emellett Always On Display funkcióra is van utalás a kijelző kapcsán, két lehetséges számlapot is mutat a Logger által közzétett kép. Ez a funkció eddig a Xiaomi okosóráinak privilégiuma volt.

 

A GPS hiányát is pótolhatja a Smart Band 7, állítólag GPS, GLONASS, Galileo és BeiDou támogatást kaphat, bár erről már szó volt a Mi Band 5 Pro kapcsán is, aztán nem lett belőle semmi. Az AOD és a GPS is elég erősen terhelheti az akkumulátort egy ilyen kis méretű eszköznél, erre a megoldást a telefonokéhoz hasonló energiatakarékos mód jelentheti. Amikor ez be van kapcsolva, csak az olyan alapfunkciók működnek majd, mint a lépésszámlálás, alvásmonitorozás, értesítésjelzés. Egyébként a Mi Band 6-hoz hasonló üzemidőt jósolnak a Band 7-nek is, vagyis 15 nap aktív használatot egy töltéssel.

Számlapok és AOD kijelzők az állítólagos Xiaomi Smart Band 7-hez.Számlapok és AOD kijelzők az állítólagos Xiaomi Smart Band 7-hez. Számlapok és AOD kijelzők az állítólagos Xiaomi Smart Band 7-hez. (forrás: Logger)

Visszatérhet a Smart Alarm, vagyis az okos ébresztés is. Ez arra való, hogy a karkötő akkor fog felébreszteni, amikor könnyed alvást érzékel, így megkönnyítve az ébredés folyamatát. A funkció korábbi Xiaomi okoskarkötőkben elérhető volt, aztán valamiért kikerült a rendszerből. NFC-ről nincs hír egyelőre a 7-es modell kapcsán, de felénk amúgy sem használható fizetésre a karperec.

A képen a Xiaomi Mi Smart Band 6, ehhez nagyon hasonló lehet a 7-es változat.
A képen a Xiaomi Mi Smart Band 6, ehhez nagyon hasonló lehet a 7-es változat. (forrás: Xiaomi) [+]

A Smart Band mellett a Watch S1-et is frissítheti a Xiaomi. Az órát tavaly év végén, a Xiaomi 12 mobilok mellett mutatta be a cég Kínában. Prémium okosóráról van szó, 1,43 hüvelykes AMOLED kijelzővel, 117 edzésmód követésével, folyamatos szívritmus- és véroxigén-telítettség monitorozással, 12 napos üzemidővel, beépített alkalmazásbolttal. (Nem összekeverendő a Xiaomi Mi Watch-csal!) A 91Mobiles által közölt képek alapján az órából egy Active változatot készíthet a cég, ami a mozgásra lenne kihegyezve.

Így néz ki a Xiaomi Watch S1.
Így néz ki a Xiaomi Watch S1. [+]

Ennek megfelelően az óra formája is inkább lenne sportos, mintsem az elegáns vonal képviselője. A rozsdamentes acél tokozást műanyag válthatja (alumíniumnak tűnő lünettával), a bőr szíjat pedig szilikon. A kijelző marad, de a gombok mérete és formája változna, a képek alapján a különböző módok közötti váltást elősegítve. Az ezüst és fekete színek helyett az aktív változat fehér, fekete és kék színekben készülhet. Egyelőre az egy fotón kívül más információ nincs az eszközről, de a képek alapján nagyjából arra készülhet a Xiaomi, mint ami a Huawei Watch és Watch GT szériájánál is bevett szokás, vagyis nagyon hasonló (vagy azonos) hardvert kínál prémiumabb és sportosabb külsővel.

Az Active változat a Xiaomi Watch S1-ből.
Az Active változat a Xiaomi Watch S1-ből. (forrás: 91Mobiles) [+]

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Mi Band 6 - hatodik érzék

    A kissé ingerszegény Mi Band 5 után a Mi Band 6 tényleges előrelépés az elődmodellekhez képest. Ennyi pénzért aligha lehet többet elvárni, leszámítva talán az NFC-t, ami egyelőre még mindig nem opció errefelé.

  • Xiaomi Mi Watch - globális termék lokális bajokkal

    Jó árfekvésű, letisztult, elegáns termékkel lépett be a Xiaomi saját nevén az okos órás piacra, sokrétű szolgáltatáskínálattal és kiforrottnak tűnő szoftverrel.

  • Xiaomi Mi Band 5 - bálványok alkonya

    Az csak egy dolog, hogy szignifikáns fejlesztés nem történt, de az akkumulátorkapacitás és az üzemidő konkrét visszalépésként értékelhető.

Hirdetés