Bemutatkozott a Xiaomi Watch 2

Nagyobb kijelzővel, több alkalmazás támogatásával és jobb üzemidővel érkezik az új óra, de mellette egy magasabb szintű TWS fülest is lelepleztek Kínában.

Az első generációs Xiaomi Mi Watch nálunk is járt márciusban, és bár egy alapvetően jó ár/érték arányú, széleskörűen használható okosórát ismertünk meg benne, lokális problémái mellett kisebb-nagyobb szoftveres bakik miatt sem gondoltuk a piac legjobb ajánlatának. Most itt a második generáció, ami Kínában Xiaomi Watch Color 2 néven fog érkezni, de Európába minden valószínűség szerint simán Xiaomi Watch 2 néven hozzák majd, ám nevétől függetlenül bizonyíthatja, hogy még jobban felnőtt a feladathoz.

[+]

A kör alakú kijelző 1,43 hüvelykes átmérőjű, AMOLED technológiájú és 326 ppi-s képpontsűrűségű, a testreszabhatóságot háromféle színű készülékház, ötféle szíj (fekete, kék, fehér, zöld, sárga, narancs), továbbá 200 különféle virtuális óralap valósítja meg. Az operációs rendszer a gyártó sajátja, tehát nem kínál végtelen nyitottságot és bő választékot a harmadik féltől származó alkalmazásokkal kapcsolatban, de ettől függetlenül lehet rá telepíteni extra szoftvereket, Kínában például a Baidu Maps és a Migu Run ilyen. Természetesen az értesítések megjönnek rá, és Bluetooth-hívásokra is alkalmas.

[+]

A Watch 2 vízálló, méghozzá 5 ATM nyomásig, tehát elvileg akár úszni is lehet benne, 117 féle sportmódban tud mérni (ennyit tudott az előző is), ebből 19-et hívnak professzionálisnak, a többi viszonylag szerény lesz. A külső méréseket kétcsatornás GPS is segíti, szenzorok szempontjából természetesen megvan a pulzusmérés és a véroxigénszint követése is.

470 mAh kapacitású az akkumulátor, ez a legkomolyabb, folyamatos GPS-vételt igénylő használat esetén is legalább 30 órára elegendő, de normál használatban 12 napos töltési ciklusokkal is lehet kalkulálni a gyártó szerint, és ebben már rendszeres pulzusmérések, illetve némi kijelzőidő is szerepel. Van egy nagyon takarékos üzemmódja is az órának, amivel állítólag akár 24 napot is kibír, persze ez viszonylag minimális használatot feltételez. A kínai előrendelők 43 ezer forintnyi összegért kapják meg az újdonságot, a hivatalos fogyasztói ár 48 ezer forint körül alakul kinn, az előd nálunk is hasonló áron került a boltok polcaira.

[+]

Lelepleztek egy új TWS fülhallgatót is, ami Xiaomi True Wireless Earphones 3 Pro néven fut, legfőbb hívószava pedig az akár 40 dB-s zajcsökkentés. Érdekességként lehet említeni a magas minőségű kodektámogatást (LDHC 4.0), az akár 27 órás össz-üzemidőt, az IP55-védettséget és a fejpozíció-érzékelést (spatial audio, 360 fokos hangzású tartalmakhoz). 700 jüanos ára körülbelül 33 ezer forintot takar, ami a felsorolt extrák ismeretében egészen kedvezőnek tűnik, fekete, fehér és zöld színekben kerül piacra.

Azóta történt

  • Még egy gyűrű mind felett?

    Nem kizárt, hogy a Xiaomi Watch 2 Pro a Galaxy Watch Classic szériához hasonlóan elforgatható funkciógyűrűvel érkezik.

Előzmények

Hirdetés