Xiaomi Mi Band - aktivitásmérő a legegyszerűbben

Funkciók, akkumulátor, összegzés

A karkötő a rezgő értesítéseken kívül figyeli aktivitásunkat, nappal a lépéseinket számolja, éjszaka pedig az alvásunkat nézi. Az appon belül különböző statisztikákat vezet az elmúlt napokról, hetekről és hónapokról, valamint azt is megmutatja, hogy az ágyban töltött időnkből mennyi telt könnyű alvással, mély alvással és mennyi álmatlanul. Az általa mutatott értékek hihetőnek tűnnek, viszont a nappali párórás alvásokat nem monitorozza, hiába van a kezünkön az eszköz. A lépéseinket is korrektül számolja, ha elérjük napi célunkat, akkor rezeg és felvillantja LED-jeit örömében. Ezeket a funkciókat aktív Bluetooth kapcsolat nélkül is végzi a karperec, kapcsolódáskor pedig szinkronizálja az adatokat.

Xiaomi Mi Band teszt Xiaomi Mi Band teszt

Ébresztő funkcióval is felvértezték a Mi Band-et, a hagyományos óra-perc ébresztésen kívül került bele egy extra funkció, ami a beállított időpont előtti 30 percben figyeli, hogy mikor vagyunk az alvás azon szakaszán, amikor a legkönnyebben kelünk, és ekkor kezdi el rezgetni magát a csuklónkon. Került bele továbbá egy Smart Lock funkció is, amivel beállíthatjuk, hogy ha a kezünkön van a karkötő és kapcsolódik a telefonunkhoz, akkor ne kérjen feloldómintát vagy kódot a telefonunk, hanem bárminemű autentikáció nélkül egyszerűen feloldódjon.

Xiaomi Mi Band teszt
[+]

A Mi Band azon ritka tesztcuccok közé sorolható, ami a tesztidőszak alatt egyszer sem tudott teljesen lemerülni. 10 nap alatt nagyságrendileg 30%-ot merült, ezt az értéket felszorozva nagyjából 1 hónapos készenlét jön ki, a tulajdonosok is hasonló akkumulátoridőkről számolnak be a vonatkozó fórumokon, pedig maga a telep csupán 41 mAh kapacitású. Összességében a Mi Band egy végtelenül egyszerű, ugyanakkor jól működő aktivitásmérő, a világot egészen biztosan nem fogja megváltani, rengeteg funkció hiányzik belőle ahhoz, hogy igazán hasznos legyen, ám az mindenképpen említést érdemel, hogy a telefonra érkező jelzéseket rezgéssel is a tudtunkra adja, ez számos konkurens termékből hiányzik. 10 000 forint alatti árával viszont csúcstartó, egy Tetszett plecsnit simán megérdemel.

Xiaomi Mi Band

szentkuti11

A tesztkészülék a WayteQ jóvoltából jutott el hozzánk. Vásárláshoz kérem, kattintson ide!

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

Azóta történt

Előzmények

  • Prestigio Smart Pedometer teszt

    Egyre több cég száll be az okos kiegészítők versenyébe; a Prestigio terméke árával és egyedi kialakításával lóg ki a tömegből.

  • Xiaomi Mi 4 - MInőségi irány

    Szinte még forró, olyan friss újdonság futott be hozzánk. A Xiaomi új csúcsmodellje egyértelműen jelzi, hogy komolyan kell venni a kínai gyártókat.

  • Polar Loop - kelj fel és járj

    Aktivitásmérő, amely kommunikál okostelefonnal és persze számítógéppel is. Egy biztos: tudja motiválni az embert, legalábbis minket megmozgatott.

Hirdetés