Hirdetés

Xiaomi Amazfit Cor - corszerű

Az Amazfit Cort a Huami fejlesztette a Xiaomi számára mint a Mi Band 2 utódja. A képességek fejlődtek, a kijelző színes, minden más maradt, ami jó, mert az elődmodell is eleve az volt.

Hirdetés

Funkciók, összegzés

Az alvásmonitorozás meglepően precíz, ráadásul, ha megszakítjuk és kapunk egy statisztikát az éjszakára vonatkozóan, de mégis inkább visszafekszünk, akkor folytatja a korábbi rendben, nem kezd újra számolni, hanem integrálja. Az összehasonlítás, mármint, hogy hogy aludtunk az azonos korú felhasználókkal történik a saját régiónkból. Amúgy érdekes információ, még ha nem is különösebben hasznos. Ébresztés az órán is beállíthatunk, minden napra, a mindenkori holnapra, illetve hétfőtől-péntekig terjedő időszakra. A rezgőmotor elég intenzív ahhoz, hogy tényleg fel is keljünk anélkül, hogy másokat is erre késztetnénk.


[+]

A mozgást automatikusan nem ismeri fel, viszont manuálisan indíthatunk nem meghatározott típusú edzést, vagy indíthatjuk az appból, ahol megadhatjuk, hogy szabadtéren, vagy futópadon futunk, kerékpározunk vagy sétálunk. Ilyenkor folyamatosan követi a pulzust, egyéb esetekben kérhetünk automatikusan percenként, minden 10 percben, vagy fél óránként, de ki is kapcsolhatjuk. Edzés közben kérhetünk figyelmeztetést, ha a pulzusunk meghaladja az ideális mértéket, illetve szabadtéren van automatikus szünet is. Célokat a megtett lépésszámra, illetve a kívánt testtömeg elérése vonatkozóan tűzhetünk ki, okosmérleg híján utóbbi önbevallásos alapon megy. Az éjszakai pulzusfigyelés amúgy javítja az alvásfigyelés pontosságát, de nyilván hatással van az üzemidőre.


[+]

A profil menüpontban van a Viselkedéscímkézés, itt egészen változatos dolgokat tudunk regisztrálni, többek között fogmosást, fürdést, tömegközlekedést, de még az ülést is, valamint kreálhatunk egyéni kategóriákat. Van tétlenségi figyelmeztetés, ami továbbra is elég motiváló, létrehozhatunk eseményemlékeztetőt, ami szöveggel együtt jelenik meg az órán, a készülék naptáraiban lévő bejegyzéseket viszont nem kezeli.


[+]

A kijelző egyébként vagy mindig, vagy soha nem villan fel a kéz mozgatására, éjszakára kikapcsolni egyetlen módon lehetséges, engedélyezzük az Információk megtekintése csukló felemelésével opciót és időzítsük, hogy ez mikor ne legyen így. Célszerűen, amíg alszunk. Az sem mindegy, hogy melyik kezünkön van a cucc, ezt is specifikálhatjuk. Az időjárás vagy a párosított készülék helyadatai alapján látható, vagy megadhatunk egy adott várost is, mindkét esetben pillanatnyi információkat és pár napos előrejelzést kapunk.


[+]

Az alkalmazásértesítéseket érdemes engedélyezni, mert alapbeállítások mellett nem fog megtörténni. Az értesítésre kijelölt alkalmazások köre alapvetően szűkös, de bármilyen app esetében kérhetjük a notifikáció órán való megjelenítését. Az e-mailek esetében nem csak a feladó, de a tárgy is megjelenik, egyéb alkalmazásoknál az adott beállítás irányadó. A Messenger esetében, ha engedélyeztük az üzenetek előnézetét az üzenet küldője és teljes szövege megjelenik, egyébként csak az, hogy ki az, és hányszor írt. A Viber szintén mindent közöl, a többit nem próbáltuk, de feltesszük, ugyanez a szisztéma.


[+]

A küldő alkalmazás logóját hiánytalanul megjeleníti, a szöveget viszont kissé sután, mert a speciális karaktereket, például ékezetes betűk, nem kezeli. Kis kérdőjeleket kapunk helyette. Az óra nyelve egyébként az alkalmazással ellentétben angol. Villogni semmi nem fog, csipogni meg főleg nem, mert ugye csak rezegni tud, az óralapon később nem látjuk, hogy jött valami, ehhez a Notifications menüpontba kell elzarándokolni, ahol sorban görgethetjük az értesítéseket, a végén pedig akár törölhetjük is őket mind egy szálig.

Mindkét eszköz remek alternatíva a kategóriában.
Mindkét eszköz remek alternatíva a kategóriában. [+]

A Xiaomi, vagy Huami, vagy a Huami által a Xiaomi részére gyártott Amazfit Cor remek eszköz, kifejezetten vonzó áron, ami 67 dollárt jelent adóterhek nélkül. Nettó 17 ezer forintért mutatós, majdhogynem elegáns, de mindenképpen tetszetős és univerzális megjelenést, fém tokozást, színes, de kissé szerény felbontású érintőkijelzőt, cserélhető óraszíjat és eléggé meggyőző üzemidőt kapunk. Az Amazfit Cor viszonylag sokat tud ahhoz képest, hogy mennyibe kerül, ráadásul tudja mindezt valóban prémium kivitel és anyaghasználat mellett, stabil működéssel és tökéletesen optimalizált rendszerrel. A társalkalmazás szintén fejlődött, letisztultabb, az értesítések viszonylag részletes megjelenítése pedig külön hasznos, noha a Mi Band 2 esetében is szofisztikáltabb, amióta látszik, hogy egyáltalán melyik alkalmazás jelzett. Ha így erre pont nincs szükségünk, elég egy e-mail ikon, vagy Instagram logó, akkor a jelenleg itthon is maximum 10 ezer forintos Mi Band 2-höz képest nem leszünk annyira elájulva, személy szerint magam is maradok a régebbi modellnél, de csak mert eleve nincs a szó valódi értelmében szükségem okoskarkötőre, plusz az kompaktabb és amúgy is vettem hozzá egy halom dizájnos szíjat. Ezzel együtt az Amazfit Cor határozottan ajánlott mindazoknak, akik alapszintű aktivitáskövetésre, pulzusfigyelésre és aránylag részletes, de egy ikonnál mindenképpen informatívabb értesítésmegjelenítésre vágynak hosszú üzemidő és garantált vízállóság mellett.

Xiaomi Amazfit Cor

AliceWake

A terméket a Geekbuying küldte a számunkra. Köszönjük.

A cikk elkészítését a Telenor Hipernet Blog támogatta, ahol további mobilos érdekességekről lehet olvasni.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés