GPS-t és NFC-t is kapott az Amazfit Verge

Hirdetés

A Xiaomi érdekeltségébe tartozó Huami új okosórája majdnem mindent tud, amit a nyugodt szívvel ajánlott Amazfit Stratos, csak úszni nem szabad benne. Cserébe AMOLED kijelzővel villog és lényegesen kevesebbe kerül. Kínában pontosan feleannyiba, mint itthon a házon belüli konkurencia. Ez nyilván nem marad így, mire ideér, de az extra költségeket 30 ezer forintnak megfelelő jüantól kell rászámolni.


[+]

Ezért jár maximum 1,2 GHz-en dolgozó kétmagos processzor, 512 MB rendszermemória, 4 GB belső tárhely, 802.11b/g szabványon csatlakozó WiFi, 4.0-s Bluetooth, NFC, illetve GLONASS támogatással megtoldott GPS. A 390 mAh-s akkumulátorral folyamatos pulzusmonitorozás és visszafogott GPS használat mellett legalább egy hetes üzemidőt ígér a Huami.


[+]

Az 1,3 hüvelykes, Gorilla Glass 3-mal védett AMOLED panel 360 x 360 pixel felbontású, van beépített mikrofon és hangszóró, szenzorokból pedig a következők fértek a 43 milliméteres, 46 grammos tokozásba: fényérzékelő (automatikus fényerőszabályzás), gyorsulásmérő, giroszenzor, iránytű, légnyomásmérő, viselésérzékelő. Az IP68-as minősítés ellenére úszásra viszont nem alkalmas, illetve a gyártó nem vállalja a felelősséget ilyen esetben.


[+]

A kütyü Android alapú Amazfit OS-t futtat, 4.4-es droidtól, illetve 9.0-s iOS-től kompatibilis minden készülékkel. Az Amazfit Verge-el lehet telefonálni, teljes értékű értesítéskijelzést biztosít, tizenegy sporttevékenységet detektál, illetve képes kezelni a Mijia Smart Home IoT eszközeit. Kínában még buszjegyként is funkcionál és elérhető a Xiaomi AI Classmate intelligens asszisztens, de ez errefelé annyira nem izgalmas.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés