Újra divatba jön az infra vezérlő?

Régen egyáltalán nem volt ritka az infra vezérlő, akár a belépő szinten, akár a csúcskategóriában kereste a felhasználó, mindeddig viszont nagyítóval is alig lehetett találni az aktuális kínálatban.

Úgy tűnik, lassan ismét lesz választék infra vezérlővel szerelt készülékekből, a csúcskategóriától egészen a belépő szintig, még a Samsung Galaxy S és Note szériájában is megszokottnak számított. Régen tehát egyáltalán nem volt ritka, de annál közkedveltebb funkció, ami alapvetően nem hiányzik olyan nagyon, ha nincs, de irtó praktikus, ha igen. Az utóbbi időben viszont egyre több készülékben bukkan fel újra, ami alapvetően örvendetes.

A Xiaomi csúcsszériájával és a Redmi Note 12 család tagjaival is lehet vezérelni mindenféle eszközt, ami ezt a kommunikációs formát használja, a Huawei P60 széria is kapott, a Poco X4 Pro is szóba jöhet, a legújabb Realme is rendelkezik ezzel az extrával és az Oppo is egyre több készüléket ruház fel ezzel a kellemes tulajdonsággal. Például a most bemutatott A1 5G-t. Az eszköz nem különösebben érdekes, de a sokak által megszokott, megszeretett és adott esetben azóta is hiányolt infra és jack vonzóvá teheti, mellette pedig a legmodernebb adatkommunikációs szabvány is adott.

[+]

Az Oppo A1 5G Snapdragon 695-ös szettel dolgozik 8 vagy 12 GB rendszermemória és 256 GB belső tárhely mellett, az FHD+ LCD kijelző pedig 6,72 hüvelyken terül el, 8 megapixeles előlapi szenzorral lyukasztva. A hátlapon 50 megapixeles egység végzi a képalkotást, amit csak egy 2 megapixeles mélységszenzor támogat, a telep pedig 5000 mAh kapacitású, feltehetően korrekt töltésteljesítménnyel, de erről sajnos nem nyilatkozik a szolgáltatói termékoldal.

Alapvetően tehát nem lélegzetelállító az Android 13-mal futó, Kínában 100 ezer forint körüli készülék, de modern megjelenést, nagy méretű panelt és 5G adatkapcsolatot is kínál, emellett pedig két, régen teljesen elérhető, de mára ritkaságnak számító funkciót is fel tud mutatni, ez pedig lassan kezd trendnek kinézni, úgyhogy akik azóta is 3,5 milliméteres jackre és infrára vágynak, okkal bízhatnak benne, hogy ismét lesz miből választaniuk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés