Hozzánk is eljuthat a Xiaomi 13 Ultra

Az előd Kínában maradt, az új kamerás mindenes viszont nemzetközi karrierbe foghat.

Három 50 megapixeles hátlapi kamerával túl sok kérdés nem maradt a Xiaomi 13 Pro csúcskategóriás jellegét illetően, ám a Baljós Árnyak óta tudjuk: mindig van egy nagyobb hal, és ez a Xiaominál Ultra jelzővel szokott horogra akadni. Oké, de mit nyújthat a Xiaomi 13 Ultra, ha egyébként a 12S Ultra után a 13 Pro is megkapta az 1" jellegű óriásszenzort és a három pixel binning technológiájú hátlapi kamerát?

A Xiaomi 12S
A Xiaomi 12S [+]

Mondjuk gimbal stabilizálást, persze a hangzatos jelző nem jelent olyan profi megoldást mobilos méretben, mint az efféle, méretes kiegyensúlyozó tartozékok. Felkerülhet továbbá egy 3D ToF kamera is a lent kiszivárgott hátlapra, ami a 12S Ultrában megvolt, a 13 Pro viszont nem kért belőle, és lehetnek zoomban is változások.

A Xiaomi 13 Ultra kiszivárgott fotója
A Xiaomi 13 Ultra kiszivárgott fotója (forrás: Weibo)

A 12S az 1/2"-es és 48 megapixeles szenzor elé periszkópos lencsét helyezett 5x-ös optikai nagyítással, míg a 13 Pro hagyományosabb megoldása 3,2x-es nagyítást tud 50 megapixelen. Ennél is fontosabb tipp Ice Universe-től, miszerint a Xiaomi 13 Ultra elérhető lesz a nyugati piacokon, így nem kizárt, hogy nálunk is felbukkan. A bemutatóra ráadásul márciusban vagy áprilisban sok kerülhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés