Videón a Xiaomi 13 Pro

Ma lett volna a premier, de a kínai pártvezető halálára hivatkozva elhalasztották.

Hirdetés

Hatalmas kamerával érkezik a mára várt Xiaomi 13 Pro. A szenzort a Sony gyártja, a Xiaomi pedig már korábban ki is próbálta telefonban, a 13 Pro ugyanis a 12S Ultra által is használt IMX989-es 1”-es átlóval rendelkező 50 MP-es képalkotót kapja. Emellett már biztos, hogy a másodlagos lencse 75 mm ekvivalens, háromszoros nagyításra képes zoomkamera lesz, melynek fejlesztésében a Leica is közreműködött. A zoomkamera ugyanis mozgatja a lencséit, ezzel elérve a végtelen fókuszt.

A kamerahardver mellett magáról a telefonról is napvilágot látott némi extra információ, melyeket egy rövid videó is megerősít. A készülék Android 13-mal érkezik, MIUI 14-es felülettel, az alapmodell 8 GB LPDDR5X RAM-mal és 128 GB UFS 4.0 tárhellyel dolgozik, illetve a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-es lapkával, mely CPU-ja 3,19 GHz-en dolgozik.

A telefon tervezett bemutatója előtt a Xiaomi egy rakás fotót is megosztott, melyeket állítólag az új mobillal készítettek, ám a Weibón keresztül közzétett fotók erős tömörítésen estek át a közösségi oldal felületén, így érdemi információval nem szolgálnak a minőséget illetően a színkezelést és a közeli fókuszt leszámítva. A Xiaomi 13 és 13 Pro bemutatóján még a Xiaomi Watch S2 is várható, viszont az új időpont egyelőre nem ismert.

A Xiaomi által közzétett, állítólag a 13-as mobillal készített fotók.A Xiaomi által közzétett, állítólag a 13-as mobillal készített fotók.A Xiaomi által közzétett, állítólag a 13-as mobillal készített fotók.A Xiaomi által közzétett, állítólag a 13-as mobillal készített fotók.A Xiaomi által közzétett, állítólag a 13-as mobillal készített fotók. A Xiaomi által közzétett, állítólag a 13-as mobillal készített fotók. (forrás: Weibo) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés