Nem lesz vízálló a OnePlus 7 és 7 Pro

De valamit csinálnak vele, amitől mégis kibírja, ha vízbe esik. Legalábbis a legújabb előzetes erre utal.

Rengeteg előzetes és információ áll rendelkezésre a OnePlus új modelljeiről, van, amit maga a vezérigazgató osztott meg egy interjúban, meg olyan is, aminek a hitelessége finoman szólva is megkérdőjelezhető, mindenesetre kezd összeállni egy igen jól körvonalazott kép arról, hogy mit várhatunk. Mint most kiderült, az IP hitelesítés nem ilyen. Ami viszont nem feltétlenül jelenti azt, hogy a OnePlus 7 és 7 Pro nem bírja a vizet.

A OnePlus új generációja köztudottan drágább lesz, mint a korábbi modellek, ebben viszont nincsenek benne a por- és vízállóságot igazoló eljárás költségei. A gyártó azt mondja, hogy a sztenderdizált eljárás a védettség megállapítására vonatkozóan a felhasználóknak kerül pénzbe. Ez valóban így van. Úgyhogy ők inkább valami mást találtak ki. Nagyszerű. Feltételezzük, hogy még mindig a vízállóságról beszélünk, mivel a készülék azzal a lendülettel egy dizájnos vödörben landol. Amiben víz van.

A probléma csak az, hogy már most ott van az apróbetűs rész, ami megerősíti, hogy a készülék NEM rendelkezik IP védettséggel, a tesztet pedig optimális körülmények között végezték, optimális körülmények pedig ritkán (soha) nem állnak fenn a valóságban. A OnePlus sem vállal semmiféle garanciát vízkárokra, amennyiben azok bekövetkeznek. Tehát pont ott tartunk, mintha annyiban maradtunk volna, hogy a készülék nem vízálló.

A Redmi Note 7 sem vízálló. Hivatalosan.
A Redmi Note 7 sem vízálló. Hivatalosan.

A dolog a jelenlegi információk alapján pont így néz ki: nyugodtan bánjunk úgy az eszközzel, mintha az vízálló lenne, aztán ha valami baja lesz, úgy jártunk. A OnePlus semmiféle felelősséget nem vállal. Ez nem kifejezetten szimpatikus hozzáállás. Persze láttunk már olyat, hogy egy készüléket szétszedve elég komoly védelmet találtunk a víz szerkezetbe jutása ellen, de a gyártó meg sem említette a specifikációban, tekintve, hogy garanciát nem vállal. Akármilyen megoldással is áll elő a OnePlus a 7 és 7 Pro esetében, nem bízik benne annyira, hogy garanciát vállaljon. Ez a videó így teljesen felesleges és némileg félrevezető volt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés