Bemutatkozott a Realme eddigi legerősebb modellje

A Realme X a középkategória felső határát célozza rengeteg prémium funkcióval, de kedvező áron.

Az Oppo által életre hívtott Realme brand egy év alatt a negyedik helyre ugrott az elképesztően nagy és árérzékeny Indiai piacon, amit továbbra is a Xiaomi dominál. Ezt főleg a korrekt felszereltséghez tartozó, kifejezetten agresszív árazással ért el. A legújabb modell a tegnap bemutatott Realme X elvileg az első készülék a gyártó csúcsszériájában, erős felső középkategóriás specifikációval és határozottan mérsékelt árral. A Realme X nem csak meggyőzően mutat, de rendelkezik kimagasló képességekkel is.


[+]

6,53 hüvelykes, 19,5:9-s képarányú FHD+ OLED panelbe például került egy optikai ujjlenyomat-olvasó, szenzorsziget viszont nem, mivel a 16 megapixeles szelfikamera a készülék felső éléből emelkedik ki. A biometrikus szkenner egyébként a OnePlus 7 Pro-féle megnövelt alapterületű és érzékenységű szenzor. A 161,2 x 76 x 8,6 milliméteres, 191 grammos házba 3765 mAh-s telepet szereltek, ami az Oppo VOOC Flash Charge 3.0 szabványa szerinti tempóban tölthető.


[+]

A 10 nanométeres Snapdragon 710-es szettet 4, 6 vagy 8 GB operatív memória kíséri 64 vagy 128 GB belső térhely mellett, a hátlapra pedig kettős kamerarendszer került. A 48 megapixeles, f/1,7-es Sony IMX586-os egységet egy 5 megapixeles segédszenzor egészíti ki, a képek optimálisan 12 megapixeles felbontásban készülnek. Szoftveresen elérhető a OnePlus 6T-vel bemutatott Nightscape, portré mód, Chroma Boost és az AI képfeldolgozás is.


Jobbra a hagymás verziók.

A Realme X fehérben és kék színben érhető el 4/64 GB-os verzióban körülbelül 62 ezer forintért, 6/64 GB memóriacsomaggal 67 ezer forint körül és 8/128 GB-os kiszerelésben 75 forintért. Van még két speciális, Naoto Fukasawa ipari formatervező által tervezett kiadás is 8/128 GB-os változatban. A hagyma és a fokhagyma mint alapvető, de nélkülözhetetlen alapanyag a gasztronómiában témakörrel. (Tényleg!), amit a speciális hátlapkialakítás és a szín hangsúlyoz. Ezekért a verziókért már majdnem 80 ezer pénzt kell fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés