Hirdetés

Valamelyest vízálló lett a OnePlus 7 Pro

IP hitelesítéssel ugyan nem rendelkezik, de a hétköznapi kihívásokat teljesíti a gyártó ultraprémium modellje.

Hirdetés

OnePlus 7 Pro

A hangsúly egyértelműen a OnePlus 7 Prón volt, ami számos prémium funkciót és megoldást integrál azért az összegért, ami már inkább az Apple-t és a Samsungot hívja ki. Ebben a kategóriában tulajdonképpen már csak két dolog hiányzik. A Qi töltés, ami elől a OnePlus elvi síkon zárkózik el, cserébe 30 wattos, úgynevezett Warp Charge gyorstöltést adnak a 4000 mAh-s akkumulátorhoz, ami a Dash Charge tempóját is felülmúlja, noha az Oppo Super VOOC szintjét nem éri el. Ettől függetlenül 20 perc alatt majdnem 50%-os töltöttséget kapunk nulláról.


[+]

A másik dolog, amit joggal hiányolhatunk, az IP hitelesítés. Ez persze nem jelenti azt, hogy a készülék nem bírja a vizet, erre utalt is a gyártó egy viszonylag félreérthetetlen előzetesben, a certifikációs procedúra pedig drága, a bemutatón viszont már explicit vízállónak nevezték a OnePlus 7 Prót ('is water resistant for everyday use'), a garancia viszont továbbra sem vonatkozik vízkárra, így ezzel tulajdonképpen nem vagyunk kint a vízből. Elvileg a hétköznapi kihívásokkal megküzd a készülék, jelentsen ez bármit is.


[+]

A OnePlus 7 Pro viszont ezt leszámítva igazán erős konstrukció lett. A közel teljesen kávamentes, hosszanti élén ívelt, 6,67 hüvelykes, QHD+ (1440 x 3120 pixel) felbontású kijelzőt egyrészt semmiféle betüremkedés nem töri meg, másrészt 90 Hz-es képfrissítéssel dolgozik HDR10+ támogatással. (Dolby Vision viszont nincs.) A 16 megapixeles előlapi kamera mechanikusan emelkedik ki a keretből, esést érzékelve pedig automatikusan visszahúzódik a házba. Tehát, ha eddig nem lett volna, most már teljesen biztos, hogy van gyorsulásmérő. A szelfimodul strapabíróságának tesztjéről egyébként egy 12 órás YouTube videó is van a OnePlus csatornáján.


[+]

A hardverben sem a Snapdragon 855 vagy a maximum 12 GB elérhető operatív memória az izgalmas, hanem az UFS 3.0-s szabványú tároló, ami sokkal hatékonyabb és gyorsabb működést jelent, mint a jelenlegi csúcsmodellek esetében. Nagyon úgy tűnik, a OnePlus lesz az első gyártó, aki kereskedelmi forgalomban is elérhetővé teszi a tavaly véglegesített technológiát. Egyébként lesz 6/128 GB-os, illetve 8/256 GB-os memóriakonfiguráció is.


[+]

A Dolby Atmos sztereó hangszórók szintén az újdonságok sorát gyarapítják, illetve a OnePlus 7 Pro az első háromkamerás modell a gyártó történetében. A 48 megapixeles, f/1,6 rekeszértékkel dolgozó szenzor mellett található még egy 8 megapixeles telés szenzor háromszoros optikai zoommal és szintén optikailag stabilizált, de f/2,4-es lencsével, illetve egy 16 megapixeles 13 milliméteres, 117 fokos ultraszéles látószögű kamera. A PD autofókuszra lézer segít rá és nyilván van LED segédfény.


[+]

A 162,6 x 75,9 x 8,8 milliméterével és 206 grammjával nem lett éppen kicsi, a továbbfejlesztett, állítólag 200%-kal erősebb rezgőmotor viszont elvileg az egész készüléket megmozgatja szükség esetén. Az Type-C USB is gyorsabb szabvány szerint dolgozik, mellesleg a OnePlus 7 is első generációs, 3.1-es USB portot kapott. Az 5.0-s Bluetooth támogatja az aptX, az aptX HD, az LDAC és az AAC protokollokat, a maximális letöltési sebesség pedig 1,2 Gbps lehet mindkét modell esetében.


[+]

A OnePlus 7 Pro alapkiszerelésben (6/128 GB) 700 euróba kerül, ami 227 ezer forintnak felel meg, míg a 8/256 GB-os modellért már 243 ezer forintnak megfelelő eurót kell fizetni. Az abszolút csúcsmodell 12 GB rendszermemóriával és 256 GB tárhellyel, de még mindig 5G képesség nélkül, kizárólag kék színben 266 ezer pénzbe kerül. Az 5G variáns áráról egyelőre nincs információnk.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés