Brutálisan erős az új iPad Pro

Az idei WWDC-n két új iPad Pro modell is bemutatkozott, az egyik 10,5, a másik pedig 12,9 hüvelykes képátlóval. Az Apple nem szokott túl sok szót fecsérelni a hardver részleteire, konkrétan számos információ csak később, egy-egy teljesítményteszt lefuttatásakor derül ki, így a megnevezett Apple A10X Fusion rendszerchipről is az első felhasználói ismerkedés után derültek ki konkrétumok. Például az, hogy Geekbenchben brutálisan erőset gurít, egyszálas teljesítménytesztben 3915, többszálasban pedig 9387 pontot ért el.


Nem lesz gond a teljesítménnyel: az Apple A10X Fusion roppant erős SoC (Forrás: PhoneArena) [+]

Az is kiderült a jelenleg még iOS 10-et futtató masinákról, hogy mindkettő 4 GB RAM-ot rejt, ami elég bőségesnek mondható az iOS igényei szempontjából, noha léteznek már 6-8 GB-os okostelefonok. A mobil SoC-k között kiemelkedőnek mondható teljesítmény árát ugyanakkor megkérik: a 10,5 hüvelykes iPad Pro Magyarországon 246 ezer, a 12,9-es pedig 295 ezer forinton nyit. Akinek az utóbbiból az 512 gigabájtos tárolóval szerelt, mobil adatkapcsolatra is képes modellre fáj a foga, annak 458 ezer forintot kell a kasszánál előkészítenie.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Tovább szűkült a tablet piac

    Egyre kisebb az érdeklődés az önálló, nagy érintőképernyős eszközök iránt, az Apple mégis erősíteni tudott a pozícióján.

  • Videón a dizájncserén áteső iPad Pro

    A 2018-as csúcstablet az iPhone mobilokkal együtt, szeptember 12-én mutatkozhat be, és több év után először változtathat a recepten.

Előzmények

  • Háromféle iPad Pro érkezhet tavasszal

    Az Apple A10X rendszerchip már borzolgatja is a kedélyeket, igen ütősnek ígérkezik.

  • Apple iPad Pro - almafelfújt

    Az almás vállalat egy 12,9 hüvelykes kijelzővel szerelt táblagéppel örvendeztette meg a nagyközönséget: az iOS 9 érezhetően nincs még erre felkészülve, viszont a hardver bivalyerős.

Hirdetés