TCL 40 SE - esetleg

Javult az elődhöz képest a TCL 40 SE, de vajon ez elég-e ahhoz, hogy pozíciót szerezzen magának egy nagyon erős mezőnyben?

Hirdetés

Bevezető

Miközben folyamatosan kúsznak felfelé az újonnan megjelenő okostelefonok árai, a TCL a belépőszintre és a középkategóriára tartogatott 40-es szériájában találunk olyan készüléket, melynek az ajánlott fogyasztói ára alacsonyabb, mint a tavalyi modellé. Tesztünk alanya, a TCL 40 SE ugyanis 169 dolláros áron nyit, ami ugyan nem sokkal, de alacsonyabb a tavalyi 30 SE-nél. Mai árfolyamon ez azt jelenti, hogy egy 59 ezer forintos telefonról van szó, egyelőre a forintosított ajánlott árakat nem ismerjük, amint megkaptuk az erre vonatkozó választ a TCL-től, frissítve lesz vele a cikk.

TCL 40 SE a kézben
TCL 40 SE a kézben [+]

Megint az van viszont, mint tavaly is, hogy ennyi pénzért azért elég jó konstrukciókat lehet vásárolni, ott van például a Redmi Note 11 széria alapmodellje, a Motorola Moto G31, illetve a Samsung Galaxy A13 vagy A04s, utóbbi kettő egyből erősebb szolgáltatói jelenléttel is. De belefutni Honor X6-ba vagy X7-be, Poco mobilokba, esetleg Nokiába vagy Realme 8-ba is, amik ugyan nem friss modellek, de egyrészt olyan márkák termékei, melyekről valószínűleg mindenki hallott már, másrészt sokszor magasabb áron indult, erősebb hardvert kínáló telefonokról van szó, amivel kellemesebb felhasználói élményt kaphat az ember még úgy is, hogy nem a legfrissebb Androidot futtatja.


[+]

A TCL 40 SE legnagyobb problémája ugyanis a gyenge felhasználói élmény. Akármit csinál az ember, dadog a telefon, legyen szó arról, hogy megnyitok egy menüt, görgetek a böngészőben egy cikket vagy arról, hogy FHD felbontásban videót próbálok nézni. Ezt pedig észre fogja venni a vásárló, míg az Android főverzióról lehet, hogy azt sem tudja micsoda. A TCL 40 SE egyébként már a friss, 13-as rendszerrel érkezik, ami szerintem pozitív, a TCL UI 5.0-s felülettel viszont nem vagyok teljesen kibékülve, mert van egy érzésem, hogy ez — pontosabban ennek optimalizálatlansága — sok hiba forrása.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Előzmények

Hirdetés