Realme 8 - az igazi nyolcas

Volt már Realme 8 5G, Realme 8 Pro, de egyik sem volt különösebben izgalmas, vagy árazását tekintve kívánatos, most viszont itt a natúr Realme 8, ami a széria legjobb vétele.

Hirdetés

Bevezető

Nekem még mindig kicsit kusza, hogy a BBK Electronics melyik márkájára milyen feladatot bíz, noha vannak bizonyos irányvonalak, amik látszódnak. A OnePlus a prémium, kisszériás, kezelhető termékmennyiséggel rendelkező, kicsit exkluzív márka, oké. Az Oppo (amely nemrég jött meg hazánkba) a leginkább látszódó, innovatív, nagy tételben gyártó, sok modellt forgató, magasabbra pozícionált brand, a Realme pedig a fékezett habzású, de jóárasított vonal. Elvileg. Aztán közben mégiscsak az a helyzet, hogy a Realme is kínál csúcsmodellhez közeli képességű eszközt (GT 5G), de közben ott a belépő szintű C21 is, de a lényeg, hogy az egész konglomerátum jellemzően ugyanabból főz, hasonlóak a modellek, a funkciók és a felhasználói felület is.


[+]

A Realme a világpiac aktuálisan legdinamikusabban fejlődő márkája, évről éve három számjegyű bővülést ad elő, ami nem kis mértékben annak is köszönhető, hogy korábban sokkal kevesebb piacon voltak jelen, az elmúlt években azonban dinamikusan terjeszkednek, így jutottak el Magyarországra is. Az eddigi készülékfelhozatal hullámzó volt, hol nagyon eltaláltak egy-egy modellt, máskor inkább csak átlagos volt az ár/érték aránya, de nemrég új forgalmazóhoz került itthon a márka, ahol a korábbinál jóval agilisebb csapat próbálja egyengetni hazánkban a Realme útját.


[+]

A Realme 8 80 ezer forintos árával természetesen a Xiaomihoz tartozó brandek olcsóbb ajánlatait veszi célba, pont ennyibe kerül itthon a Redmi 10 (arról is lesz tesztünk), a Redmi Note 10 és annak 5G változata szintén játszik, a Poco M3 viszont olcsóbb, de az nem ebben a ligában mozog. A Nokia G20 is ebben a szegmensben próbálkozik, de jóval gyengébb, a Motorola G30 még esetleg érvényes versenyző lehet, ahogyan a TCL 10 Plus is opció, ha az ember ebben a 70-80 lepedős kategóriában keresgél. Sűrű tehát a mezőny, ebben kell villantania a Realme 8-nak, ami tud pár olyan trükköt, amit mások nem, de azért persze minden funkció kapcsán nem tudja leverni a mezőnyt. De ígéretes.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Realme 8 5G - túl közepes

    A Realme a meglévő, V13-as modelljét emelte be a 8-as szériába, hogy tudjanak ők is alacsonyabb árszinten 5G-t adni. De vajon mire elég ez 85-90 ezer forintért az erős konkurenciával szemben?

  • Realme 8 Pro - valami régi és valami új

    Szinte mindent nyújt a Realme, amit a középkategóriában elvárhatunk, de nem tud az erős konkurenciával szemben felülkerekedni sem árazásban, sem tudásban.

Hirdetés