TCL 30 SE - nem az igazi ez SE

Itthon egyelőre nem kapható, de külföldről rendelve sem a piac legjobb ajánlata a TCL új szériájának egyik legolcsóbb darabja.

Bevezető

Mind tudjuk, hogy a jelenlegi világpiaci helyzet nem kedvez a telefonok árainak mérséklődése kapcsán. Szívás van a beszállítói láncok esetében, problémássá válik a logisztika, néha be-becsap a koronavírus, közben elszállnak az árfolyamok, túl sok olyan folyamat zajlik párhuzamosan, ami kifejezetten nehezen tervezhetővé teszi az idei évet gyártói oldalról. Most nem abban a kényelmes helyzetben vagyunk, hogy ha várunk még valamennyi hónapot, akkor bizonyára olcsóbban kapunk jobb terméket, ez pedig nem csak a csúcsmodellek mellbevágóan magas árazásán érhető tetten, hanem az olcsóbb szegmensben is kúsznak felfelé a költségek.


[+]

Remek példa minderre jelen tesztünk hőse, amit a gyártó nemzetközi partnere küldött el nekünk. A TCL 30-as szériája rengeteg tagot számlál, különböző régiókban különböző modellek kerülnek piacra, a 30 SE viszont egy olyan eleme ennek a portfoliónak, amely világszerte kapható, vagy legalábbis rendelhető. És ez a készülék a kínálat alsó szegmensébe tartozik, a gyártó meghagyja az Alcatel brand számára a leginkább filléres kategóriát, de egy szinttel fentebb már nem rest a magasabbra pozícionált márkát is harcba küldeni, ez itt konkrétan egy 180 eurós telefon, amire most már azt mondhatjuk, hogy a 70 ezer forintos kategória.


[+]

Ennyi pénzért viszont elég sok mindent lehet venni. Általában a tesztjeink végére szúrogatunk be konkurens példákat, de ezt most itt előrevesszük, hogy mielőtt a részletekbe belemegyünk már tisztában legyünk azzal, hogy mihez mérjük a terméket. Ennyiért simán van Nokia G20, Realme 8i, Oppo A16s, akár Redmi Note 11 is, de házon belül is ott van a már 5G-re alkalmas 20 R, vagy a Samsung Galaxy A22. Egyik termék sem csúcsmodell, de mindjárt látni fogjuk, hogy a TCL ajánlata ezeknél általában gyengébb. Tény, hogy a felsoroltak már piacon vannak egy ideje, ezért még abból a készletből jöttek, amikor a forint is erősebb volt és a szállítás sem volt ennyire problémás, de a friss Poco M4 Pro 5G is ennyibe kerül, konkrétan azonos összegért lehet elhozni. Szóval ha az ember felvehetné egy írásjel formáját, akkor én egy irtó nagy kérdőjel-felkiáltójel kombó alakját mutattam volna a csomag bontogatása közben úgy, hogy ismertem az árazást.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés