Soundcore Liberty 3 Pro - mindent tudni szeretne

Korrekt alternatívát kínál az Anker a legújabb Soundcore Liberty-vel azoknak, akik kipróbálnák, milyenek a csúcskategóriás TWS fülhallgatók, de valamivel olcsóbban keresgélnek.

Bevezető, csomagolás, kialakítás

2021 októberében mutatta be az Anker a Soundcore Liberty 3 Pro aktív zajszűrés fülhallgatót, ami a márka kínálatának tetején ül és olyan szolgáltatáscsomagot ígér, mint a termékkategória csúcsát jelentő Sony WF-1000XM4 vagy az Apple AirPods Pro. Az ár azonban jóval kedvezőbb, hozzánk az iStyle-tól jött a csomag, ahol 55 900 forintért lehet fektete, szürke, lila és fehér színekben beszerezni az eszközt. Ez háromezerrel drágább, mint a második generációs AirPods, de húsz ezressel olcsóbb, mint a harmadik generáció és 45 ezerrel kell kevesebbet fizetni a Soundcore-ért, mint az Pro változatért az AirPodsból, vagy az említett Sony-ért.

Soundcore Liberty 3 Pro, rajta a szilikon harangokkal és a szárnyakkal.
Soundcore Liberty 3 Pro, rajta a szilikon harangokkal és a szárnyakkal. [+]

Az elején leszögezhető, hogy nem sikerül tökéletesen megugrania minden elvárást az Ankernek, amit az ember egy prémium fülhallgatótól elvárhat, ezeket a tesztben részletezem. A csomagolás mondjuk pont nem ilyen, a méretes dobozt felnyitva az ember érzi és látja is, hogy miért fizetett. Négy pár eltérő méretű gumiharang, négy pár gumiszárny, a fülhallgatók és a töltő tok vár a dobozban, mellettük dokumentáció, használati utasítás és egy USB-A - USB-C kábel a töltéshez. De van egyébként vezetékmentes töltés Qi szabvánnyal a hordozó bölcsőben.

A doboz és tartalma.
A doboz és tartalma. [+]

A fülhallgatóban felhasznált anyagok minősége jó, a szilikonharangok viszont kicsit olcsónak érződnek a Liberty 3 Prón található műanyaghoz, vagy a fémhez hasonlítva. A füles egész könnyű, a kényelmes viseletet pedig segíti az alkalmazás, mely az első párosítással egy hangtesztet csináltat, valamint animáción segít a szárnyak és a harangok cseréjében.

A kialakítás jó, stabilan ül az ember fülében az eszköz.
A kialakítás jó, stabilan ül az ember fülében az eszköz. [+]

A tok (7,11 x 5,5 x 2,7 centiméter és 60 gramm) műanyag, ahogy a fedele is. Ez elcsúsztatható, ám mivel nagyon vékony, így könnyedén törhet vagy repedhet. Mivel egy alig több, mint egy hétig volt nálam a füles, ezért hosszú távú tapasztalatról nem tudok beszámolni, de a fedél nem tartozik a legstabilabb dolgok közé a világon. A fülhallgatókat mágnes tartja a helyén, oldalukra fektetve kell őket a tokba tenni. Alattuk LED fények világítanak, például mikor párosítás módba tesszük a fülest, amik apróság ugyan, de tetszett. A párosításra kényszerítéshez a tok hátulján található egy gomb, közvetlenül az USB-C csatlakozó mellett. Elöl három fehér LED, melyek a töltöttséget hivatottak jelezni, felül pedig a Soundcore logója, semmi más.

A tok kialakítása futurisztikus hatást kelt, hosszú távú strapabíróságát azonban megkérdőjelezem.
A tok kialakítása futurisztikus hatást kelt, hosszú távú strapabíróságát azonban megkérdőjelezem a fedél vékony mivoltából. [+]

Kivenni és berakni a füleseket a tartójukba szokás kérdése, az eszköz testét megfogva egyébként egész könnyű. A fülben a megfelelő méretű gumik kiválasztása és felhelyezése után kényelmesen ül a Liberty 3 Pro, a fej síkjából azonban kiáll, ami már sapkás időben zavaró lehet. Bár elvileg beengedi valamennyire a levegőt az eszköz az ember hallójáratába, én egy óra után már ANC-vel és ANC nélkül is elég erős nyomást éreztem, amin a kisebb és nagyobb méretű gumiharangok közti váltás sem segített. Azt viszont el kell ismernem, hogy nagyon stabil a fülhallgató, így az ember nyugodtan viselheti edzés közben is és az IPX4-es tanúsítvány miatt nem kell aggódni azon sem, hogy kárt tesz benne a verejték.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Anker

Azóta történt

Hirdetés