Sony Xperia Z5 Compact - tökéletes kispajtás?

Bevezető, tartozékok

Amikor a Sony bemutatta az Xperia Z4-et, mindenki csak pislogott, mint hal a szatyorban, hogy miért jöttek elő újabb csúcsmodellel ilyen hamar, és a készülék miért csak Japánban vált elérhetővé. A madarak közben azt csiripelték, hogy Európába majd Z5 néven kerülhet forgalomba ez a zászlóshajó, hiszen a gyártónak nem csak a hazai piac a fontos. A várva-várt csoda végül elmaradt, jött ugyanis az Xperia Z3+, ami finoman szólva sem váltotta meg a világot, hiszen a processzoron kívül szinte semmi újdonságot nem hozott elődjéhez képest.

Kellemesen illeszkedik a tenyérbe
Kellemesen illeszkedik a tenyérbe [+]

Az idei IFA kiállításon azonban megint fordult a kocka, hiszen a japán vállalat több új termékkel várta a Berlinbe látogatókat, végre megjelent ugyanis az Xperia Z5 család, melyből egyértelműen a világ első, 4K kijelzővel szerelt, Z5 Premium névre keresztelt tagja emelkedik ki. Sokak örömére viszont jött egy kompakt csúcsmodell is, mivel manapság még mindig rendkívül kevés olyan készüléket találunk, ami kisebb képernyőmérettel, mégis igen erős hardverrel rendelkezik.

Kiválóan működik a bekapcsológombba épített ujjlenyomat-olvasó
Kiválóan működik a bekapcsológombba épített ujjlenyomat-olvasó [+]

A Sony nem csak csúcsmodellek esetén követ érdekes frissítési ütemtervet, hanem a Compact famíliánál is, hiszen az első Xperia Z még nem kapott kistestvért, az Xperia Z1 már igen, az Xperia Z2 megint nem, és így tovább, nem nehéz tehát kitalálni, hogy az Xperia Z5-nek újra lett egy kisöccse, amit Xperia Z5 Compact névre kereszteltek, és az Xperia Z3 Compact örökébe lép. A telefon megtartotta a kecses, bár kicsit vaskos külsőt, bivalyerős lett, a kamera sokat fejlődött, az akkumulátoros üzemidő továbbra is jó, és végre a kiválóan működő ujjlenyomat-olvasó sem maradt el. Stylus ugyan nem jár a telefon mellé, ám az árazással foglalkozó szakemberek kezébe kerülő toll így is nagyon vastagon fogott. Tényleg nagyon vastagon.

Egyszerű, fehér doboz rejti a drága készüléket
Egyszerű, fehér doboz rejti a drága készüléket [+]

A dobozról nem kell sokat beszélni, hiszen egy egyszerű fehér kartonpapír, aminek a tetején a telefon képe és megnevezése látható, az alján pedig a legfontosabb specifikációkat tüntették fel ikonok formájában. A csomagolást kibontva kapásból a készülékbe botlunk, ami a fekete mellett fehér, sárga és korall színekben érhető el. Tartozékokkal nem bővelkedik egyébként a szelence, mindössze egy töltőfejet, egy használati útmutatót, valamint egy microUSB kábelt mellékel a gyártó.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Sony

Azóta történt

 • Vagy jön a profit, vagy nem lesz Sony Mobile?

  Nagyon sokszor felmerült, hogy a japánok a veszteséges üzletágukat végleg megszüntetnék, amit a vállalatnál eddig tagadtak, de most a hírek szerint újra elővették a témát.

 • Mobilarena TV: Van ujj a nap alatt

  Már az Xperiák is ékeskednek biometrikus azonosítóval, és bár csak pár hónap telt el a Z3+ megjelenése óta, a Sony elég újdonságot belepakolt a Z5-be, hogy méltó utódja legyen.

 • Sony Xperia Z5 - nem gyűjti, olvassa az ujjlenyomatot

  Nulláról újratervezett Xperia helyett fontos és üdvözölendő friss tulajdonságokkal érkezett meg a Sony legújabb 5,2 hüvelykes versenyzője, amely mutatósabb, mint valaha.

 • Note5, Z5 Compact rendszerfrissítések

  A Sony a Z5 Compact érintőkijelző hibáinak gyors javítását ígéri, a Samsung pedig már elérhetővé tette szoftvercsomagját, amely üzemidőben ígér előrelépést.

Előzmények

Hirdetés