Hirdetés

Sony Xperia Z5 Compact - tökéletes kispajtás?

Szoftverek, extrák

A legfontosabb szoftveres extra és újítás a bekapcsológombba épített ujjlenyomat-olvasó, melyet a beállításokon belül a biztonság menüpontban találunk. Összesen öt darab biometrikus minta rögzíthető, bár igazából elég egy is, hiszen az oldalra szerelt billentyű miatt többnyire mindig a hüvelykujjunkat (jobbkezesek esetén legalábbis) fogjuk használni. A szenzor precízen és gyorsan működik, ennél már csak a Huawei megoldása fürgébb (legalábbis addig, amíg meg nem jön a két új Nexus), hiszen itt először meg kell nyomni a gombot ahhoz, hogy felvillanjon a kijelző és közben feloldjuk azt.


[+]

A rendszer témázható, ami nem az ikonkészlet lecserélését jelenti, hanem a színvilágot változtathatjuk meg, ez arra mondjuk jó, hogy egy kicsit feldobjuk az Androidot. Előre telepítve érkezik az AVG Protection (180 napos próbaverzió), ami lényegében a telefonon tárolt fájlokat védi, a Dropbox felhőszolgáltatás elérését biztosító app, az RDS-es FM-rádió, valamint a PlayStation csomag, amivel a Sony legújabb konzolját lehet vezérelni (nem játszani), illetve a játékboltot is elérjük rajta keresztül. A naptár heti, havi, napi és éves nézetet tartalmaz, az eseményekhez helyszín, emlékeztető, leírás társítható. A Movie Creatorben egyszerűen és gyorsan lehet a telefonon tárolt képekből rövid bemutatóvideót készíteni, ami alatt valamilyen általunk beállított dallam szólal fel, a látványvilágot pedig a különféle effektek hivatottak színesíteni.


[+]

A LifeLog a Sony egyedi egészségügyi alkalmazása, ahol nyomon követhetjük a napi lépésszámot, a bevitt kalóriamennyiséget, a sportolással eltöltött időt és távot, valamint arról is információt nyerhetünk, hogy mennyit filmeztünk, vagy éppen játszottunk a mobillal. Ez az az app, ami fel van készítve arra is, hogy a Sony SmartBand családdal együttműködjön. A Rajz applikáció keretében különféle firkákat készíthetünk, illetve ezzel lehet a már elkészített alkotásokat szerkeszteni, azaz vágni, javítani rajtuk. A dokumentumok megtekintéséhez a japánok az OfficeSuitot telepítették, amivel nem csak olvasni, hanem létrehozni is lehet word vagy éppen excel fájlokat. Fontos extra még a TrackID és a Spotify, előbbi a gyártó egyedi és nagyon jól működő zenefelismerője, utóbbi pedig a zenestreamelő alkalmazás, melynek teljes verziójához már havonta több mint ezer forintot ki kell csengetni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Sony

Azóta történt

 • Vagy jön a profit, vagy nem lesz Sony Mobile?

  Nagyon sokszor felmerült, hogy a japánok a veszteséges üzletágukat végleg megszüntetnék, amit a vállalatnál eddig tagadtak, de most a hírek szerint újra elővették a témát.

 • Mobilarena TV: Van ujj a nap alatt

  Már az Xperiák is ékeskednek biometrikus azonosítóval, és bár csak pár hónap telt el a Z3+ megjelenése óta, a Sony elég újdonságot belepakolt a Z5-be, hogy méltó utódja legyen.

 • Sony Xperia Z5 - nem gyűjti, olvassa az ujjlenyomatot

  Nulláról újratervezett Xperia helyett fontos és üdvözölendő friss tulajdonságokkal érkezett meg a Sony legújabb 5,2 hüvelykes versenyzője, amely mutatósabb, mint valaha.

 • Note5, Z5 Compact rendszerfrissítések

  A Sony a Z5 Compact érintőkijelző hibáinak gyors javítását ígéri, a Samsung pedig már elérhetővé tette szoftvercsomagját, amely üzemidőben ígér előrelépést.

Előzmények

Hirdetés