Bemutatkozott a Sony Xperia Z4

Számos pletyka és kiszivárgott információ után a mai napon hivatalosan is bemutatkozott az Xperia Z4, a Sony legújabb csúcsmodellje. Az Xperia Z3 örököse elvileg csak Japánban lesz elérhető, hiszen a hírek szerint május végén egy újabb zászlóshajóval rukkol majd elő a vállalat, ami majd globálisan is megvásárolható lesz.


[+]

A Sony Xperia Z4 igen minőségi házat kapott: az elő- és a hátlap is üvegből készült, a 6,9 milliméteres oldalakon pedig fém keret fut körbe. Nem maradt el természetesen az IP68 védettség, amivel a telefon másfél méter mélységig és fél órás időtartamig képes a vízben károsodás nélkül megmaradni, és teljes mértékben ellenáll a pornak. Az újdonság igazából alig fejlődött a Z3-hoz képest, hiszen továbbra is egy 5,2 hüvelykes, Full HD felbontású IPS kijelzővel rendelkezik, amit már egy 2 GHz-en pörgő nyolcmagos processzorral ellátott Snapdragon 810 chipset hajt meg. A chipset mellett 3 GB RAM és 32 GB belső tárhely található, utóbbit maximum 128 GB-os microSD kártyával lehet bővíteni.


[+]

A hátlapon egy 20,7 megapixeles, BIONZ képfeldolgozó processzorral felvértezett Exymor RS szenzor kapott helyet. A G Lens névre keresztelt lencsével és 1/2,3"-es érzékelővel ellátott kamera ISO 12800-t tud. A HDR mód mellett már megjelent a Cooking Mode is, ami segít jobb fotókat lőni a különböző ételekről. Az előlapon 5 megapixeles fényképezőt találunk, ami szoftveresen a kézremegést is próbálja ellensúlyozni. A 144 grammos, Android 5.0 operációs rendszert futtató Z4-et egy 2930 mAh kapacitású akkumulátor látja el energiával. A pontos árról és indulásról egyelőre nincs információ, kíváncsian várjuk, hogy mit tud majd a globális variáns, mert ezekkel a specifikációkkal nem sok Z3, vagy akár Z2 tulajdonost tudnak majd a váltásra rábírni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

  • Bemutatkozott a Lenovo A3900

    A kínai vállalat újdonsága öt hüvelykes kijelzővel, nyolcmagos processzorral és fél gigabájt rendszermemóriával rendelkezik, plusz az ára is kedvező.

  • Elhagyja Japánt a Sony Xperia Z4

    Hong Kongban és Tajvanon is bemutatkozhat jövő héten a Snapdragon 810-es Xperia telefon. Elképzelhető, hogy Z4 helyett Z3+ néven.

Előzmények

  • Ellentmondásos Xperia Z4 és Z5 pletykák érkeztek

    Az egyik forrás Z4 helyett Z3 Neóról beszél, a másik pedig már az Xperia Z5 termékcsaládról, új dizájnról és Snapdragon 820-as rendszerchipről írogat.

  • Bemutatkozott a Sony Xperia E4

    A középkategóriába pozicionált okostelefon 5 hüvelykes qHD megjelenítővel startolt el, és megvásárolható lesz egy, illetve két SIM-kártyás változatban.

  • Sony Xperia Z3 - finomhangolás

    A generációváltás elmaradt, viszont apróbb de annál fontosabb korrekciók jelzik a Sony őszi csúcsragadozójának érkezését.

  • Sony Xperia T3 - acélos óriás

    Nagyképernyős, vékony mobiltelefonnal állt elő a Sony, amely a középkategóriában megjelenésével, kamerájával és kecses, rozsdamentes acél fémkeretével hívja fel magára a figyelmet.

Hirdetés