IFA 2015: 4K kijelzővel robbant a Z5 Premium

A Z5 Compact egy apró csúcsragadozó, a Z5 a tulajdonképpeni zászlóshajó, a Z5 Premium pedig az lehet, mint a Note széria az S sorozattal szemben: egy komolyan felturbózott, különleges high-end eszköz. A készülék fő tulajdonságát már a cím elárulja, ám azt nem nagyon lehet leírni, amit a 4K-s, 806 ppi-s panel élőben, szemtől szemben mit nyújt. Hiába hajoltunk ugyanis nagyon közel az 5,5 hüvelykes megjelenítőhöz, a pixeleket nem tudtuk kiszúrni, és valószínűleg nagyon kevés olyan illető él ezen a bolygón, aki még a Z5 Premiumra is rávágja, hogy nem elég éles a képe.

806 ppi-s az Xperia Z5 Premium képpontsűrűsége. Van még kérdés?
806 ppi-s az Xperia Z5 Premium képpontsűrűsége. Van még kérdés? [+]

Persze nem csak a TRILUMINOS technológiával megtámogatott kijelzőpanel impresszív, a Z5 megjelenése 154,4 x 75,8 x 7,8 milliméteres méretre nagyítva és 180 grammos tömeggel is roppant mutatós. Ugyancsak az élmezőnyt erősíti a sokat vitatott Snapdragon 810-es SoC az Andreno 430-as IGP-vel és 3 gigabájt RAM-mal megtámogatva – ezt a kombinációt egyébként az Xperia Z4 Tablet rendben „megszelídítette”.

Négyszer annyi pixelt kapott az Xperia Z5 Premium, mint Full HD-s fivére
Négyszer annyi pixelt kapott az Xperia Z5 Premium, mint Full HD-s fivére [+]

Az Z5-ből átkerült az oldalsó, lapos kivitelezésű bekapcsoló billentyűbe épített, érintéses ujjlenyomat-olvasó, a 32 gigabájtos belső tároló, a microSD bővítési lehetőség, a 23 megapixeles, hibrid fókusszal felturbózott hátlapi és az 5,1 megapixeles előlapi kamera, valamint az IP68-as por- és víz elleni fejlett védelem. A telepméret 3430 milliamperórára nőtt.

Mi nem tudtunk a 4K-s panel látványával betelni
Mi nem tudtunk a 4K-s panel látványával betelni [+]

Roppant kíváncsiak vagyunk, hogy 2160 x 3840 megjelenítő milyen hatással lesz a teljesítményre, a hőkezelésre és az üzemidőre, egyelőre azonban ezt nem tudtuk tesztelni, mivel a demókészülékek rögzítve voltak és egy videofelvételt loopoltak. A Z5 Premium novemberben jelenik meg globálisan, és érkezik majd belőle Dual SIM-es változat is, azt viszont, hogy a rekordfelbontású és igen mutatós óriásmobil mennyibe fog kerülni, még nem árulta el a gyártó. Az persze már most bizonyos, hogy a prémium ár ellenére is az év második felének egyik igazi csemegéje lesz a 4K-s mobil. És akkor valaki már kezdheti is tervezgetni a 8K-s választ…

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés