Sony Xperia 10 Plus - szédül a magasban

Az egyedi formaterv és a merész ötlet mindig értékelendő, viszont ez a felszereltség, ennyi hibával és béna aprósággal, műanyag házban korántsem állja meg a helyét a középkategória tetején.

Bevezető, tartozékok

A sajtó és a teljes mobilos szakma végighallgatta már számtalanszor, hogy az Xperia-család életében mennyire forradalmian új fejezet nyílik egy-egy új csúcsmobillal, ám ezek helyett sokkal inkább láttunk kapkodva meghozott döntéseket vagy épp túlzottan fontolva haladást. A hírnevükre építő gyártók – hiszen korántsem csak a Sony van ezzel így – egyáltalán nem szálltak be a kínai oldalról indított árversenybe sem, piaci sikereiket sokkal inkább köszönhetik a korábban felépített renoméjuknak, mintsem a mindenkori aktuális termékpalettának, és eladásaik többsége így is szolgáltatón keresztül megy, ahol a megfelelő előfizetés mellé emészthetőbb árcímke társul.

Hirdetés

Valószínűleg bárki felismeri, hogy itt egy Xperiát látunk Valószínűleg bárki felismeri, hogy itt egy Xperiát látunk [+]

A Sony mobilok egyik nagy előnye, hogy messziről megismerhetők. A design-alapokat nagyjából a legelső Xperia Z-nél lefektették, a tömbszerű, szögletes formavilágot pedig azóta sem vette el tőlük senki, és rengeteg olyan apróság is van (kézzel kihúzható SIM-fiók, jobb oldali ujjlenyomat-olvasó, mélyre helyezett hangerőállítók, stb.), ami miatt márkajelzés nélkül is bárki megismeri őket, akinek volt már kezében Xperia-termék az elmúlt hat évből. A márka arculatának következő eleme a nyúlánkság lesz, és bár a mobilok általánosságban is a magasság felé terjeszkednek, a Sony bevállalta azt, amit eddig más még nem, 21:9-es, filmes képarányhoz igazította a kijelző méretét.

[+]

Ha valaki már régóta 21:9-es képarányú mobilról álmodozik, a japán gyártónak köszönhetően több opcióból is válogathat, a csúcskategóriában ott van a 4K-s, minden földi jóval megáldott Xperia 1, viszont a középmezőny is kapott két nevezőt a műfajban. Már fotókon nézve is adják magukat a kissé csípős, távirányítóval kapcsolatos hasonlatok, ám az Xperia 10 Plus esetén ez hatványozottan így van, hosszúsága, szélessége, vastagsága és alakja is stimmel, a műanyag keret és hátlap pedig csak tovább erősíti ezt az érzést. Persze egy távirányítónak ritkán van ennyire nagy és szép kijelzője, de ritkán is kerül közel 130 000 forintba.

[+]

Nincs nagy meglepetés a doboz tartalmát illetően, az egyszerű fehér kartoncsomagban 1,5 amperes, hagyományos töltőadaptert, MH410-es fülest és adatkábelt talál a felhasználó.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Sony

Azóta történt

Előzmények

 • Sony Xperia XA2 és XA2 Ultra duplateszt

  Szinte mindenben fejlődött az XA széria új generációja, de főleg az üzemidő és az ujjlenyomat-olvasó jelentős a friss hardveren és néhány, egyébként pozitív apróságon kívül.

 • Sony Xperia XZ1 - egy újabb lépés előre

  Még mindig gyönyörű a formaterve, ám a kávamentes és dupla kamerás trendektől továbbra is távol marad a japán gyártó 5,2 hüvelykes kijelzőjű csúcsmodellje. Az idei második.

 • Sony Xperia XZ - SO(vá)NY vigasz

  A Sony Xperia XZ az X Perfromance helyét kívánja átvenni a széria csúcsán, de a megegyező árszint mellett felfedezhető, lényegében csak kisebb eltérések inkább a ráncfelvarrás fogalmát merítik ki. Ismét.

 • Sony Xperia X Performance - új köntös, régi problémák

  A japán gyártó új modellcsaládjának legkomolyabb darabja is ellátogatott hozzánk, azonban nem csak a pozitívumokat hozza a testvéreitől, hanem néhány elég zavaró hiba is benne maradt.

Hirdetés