Sony h.ear on (MDR-100AAP) teszt

Hirdetés

Külső, kialakítás

Elegánsnak tehát elegáns ebben a feketében a h.ear on, ráadásul elég kicsi is, az egyik legkisebb circumaural fejhallgató, amit valaha próbáltam. Ebből adódóan a nagyobb fülkagylóval rendelkező embereknek kicsit kényelmetlen lehet, de az átlagos fülűeknek nem lehet panaszuk, hiszen a párnák nagyon puhák, a szorítási erő sem túl nagy, illetve nem is kimondottan nehéz az eszköz. Örömteli, hogy az eszközt tekergetve semmilyen nyikorgó hangot nem ad ki magából, az összeszerelési minőség példás, a pántoknál pedig könnyedén becsukható a fejhallgató, tehát a kényelmes hordozhatóság is adott.

Feketében is mutatós darab a h.ear on, de lehet érdekesebb színekben is kapni!
Feketében is mutatós darab a h.ear on, de lehet érdekesebb színekben is kapni! [+]

Oldalanként 4-4 centiméteres tartományban állítható a pántok hosszúsága, mindez 10 lépcsőre osztva, minden egyes fokozatot finom kattanás jelez nekünk, a mechanika tartósnak tűnik. A pánt felső részének belső oldalán ugyanaz a puha műbőr borítás teszi kényelmessé a viselést, mint amiből a párnák vannak. Az 1,2 méter hosszú kábel lapos profilú, mindkét végen 3,5 milliméteres, aranyozott jack csatlakozót találunk, viszont ez sajnos nem jelenti azt, hogy egy esetleges kábeltörés esetén pofonegyszerű lesz a pótlás, hiszen a fejhallgatóban nagyon mélyen ül a csatlakozó, nem kompatibilis vele bármilyen jack kábel.

A BlackBerry Priv mellett kifejezetten kicsinek tűnik a fejhallgató.
A BlackBerry Priv mellett kifejezetten kicsinek tűnik a fejhallgató. [+]

Ha már hordozható kütyüről beszélünk, akkor mindenképp fontos a jó izoláció, az MDR-100AAP ezen a téren sem vall szégyent: közepes hangerő mellett tökéletesen elszigeteli a külső zajokat, nem is hallatszik különösebben ki, akár tömegközlekedési eszközökön is gond nélkül élvezhetjük kedvenceinket. Az egyetlen probléma a hosszútávú viseléssel akad, hiába kényelmes néhány perc erejéig, ha órákig szeretnénk hallgatni, azt a fülünk nem fogja megköszönni, főleg nyáron lehet kellemetlen a műbőr párna, illetve az, hogy viszonylag szűk helyre szorul a fülkagylónk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés