20 százalékos visszaesést várnak a Sonynál

A mobiltelefonok leszállításának tekintetében nem túl bizakodó a japán vállalat, persze az eddigi eredményeket látva jogosan.

Hirdetés

A Sony kiadta jelentését, hogy milyen eredményeket vár a jövő márciussal véget érő időszaktól. Korábban már írtuk, hogy a kamerás divízió a japánok szerint a földrengések okozta károk ellenére is jól teljesít majd, ám most a mobilos részleg is szót érdemel. A vállalat szerint nagyjából 20 százalékkal kevesebb készülék kerülhet leszállításra, vagyis a tavalyi 24,9 millió kütyühöz képest a következő tizenkét hónapban ez majdnem 20 millió jelentene.


[+]

A Sonynak persze van indoka arra, hogy miért kerül majd fel kevesebb mobil a boltok polcaira: ez annak lesz köszönhető, hogy a középkategória helyett inkább a felsőbb szegmensre koncentrálnak majd, illetve visszafogják a gyártást azokon a területeken, ahol eddig a kapacitáshoz képest jóval magasabb szinten teljesítettek. Az eladások után 940 milliárd japán jenes forgalomba számít a cég (ez 17 százalékos visszaesés a tavalyi esztendőhöz képest), ebből nagyjából 5 milliárd jennyi profit ütheti majd a vállalat markát, ami jelentős előrelépés a korábbi 61,4 milliárd jenes veszteséghez képest.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

  • Felemás jövő vár a Sonyra

    A japán gyártó is közzétette, hogy mit vár a 2016-os és 2017-es esztendőktől. Valamekkora növekedés valószínűsíthető, ahogy veszteségek is érik majd a céget.

  • Sony h.ear on (MDR-100AAP) teszt

    Kimondottan stílusos fejhallgatót próbáltunk ki a japán gyártótól: eleinte szkeptikusak voltunk, de árkategóriájában még a hangminőségével is versenyképes hangkeltőről beszélünk.

  • Sony Xperia Z5 - nem gyűjti, olvassa az ujjlenyomatot

    Nulláról újratervezett Xperia helyett fontos és üdvözölendő friss tulajdonságokkal érkezett meg a Sony legújabb 5,2 hüvelykes versenyzője, amely mutatósabb, mint valaha.

  • Sony Xperia Z5 Compact - tökéletes kispajtás?

    A japán gyártó két generáció után újabb kompakt méretű (és nevű) telefont dobott piacra, mely nem csak bivalyerős, hanem jó a kamerája, az üzemideje, és cserébe még drága is.

Hirdetés