Hirdetés

Sony h.ear on (MDR-100AAP) teszt

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Sony egy igazán nagyszabású sajtótájékoztatót tartott tavaly, a berlini IFA kiállításon, ahol egy hatalmas csarnokban kaptak teret új okostelefonok, fényképezőgépek, akciókamerák, HiFi berendezések és hordozható zenei kütyük egyaránt. Egész nagy szeglet volt elkülönítve az új Walkmaneknek, a legújabb fejhallgató-erősítőnek, valamint a fülhallgatóknak és a fejhallgatóknak egyaránt. Mint a fákon a gyümölcsök, úgy lógtak a Sony h.ear on fejhallgatók mindenféle színben, hozzájuk pedig néhol NW-A25HN névre hallgató kis Walkmanek, néhol pedig Sony Xperia Z5-ök kapcsolódtak, így ugyanazokkal a zenékkel össze lehetett hasonlítani, hogy mik a hangminőségbeli különbségek egy középkategóriás, hagyományos zenelejátszó és egy csúcsmobil között.

Sony h.ear on (MDR-100AAP) teszt
Mindenféle színben lógtak a h.ear on fejhallgatók a kiállító csarnokában. [+]

A h.ear on nagy erénye tehát elméletileg az, hogy van rajta mikrofon, felvevőgomb, tehát egy mobiltelefonnal is simán együttműködik, értékelhető hangot ad, méreteiből adódóan hordozni is lehet, de ha egy komolyabb forrásra csatlakoztatjuk, akkor sokkal többet ad magából, megadja a lehetőséget a továbblépésre. Ezek az ígéretek nagyon szépen hangzanak, de a Sony emellett kihangsúlyozta azt is, hogy mennyire stílusos, színes termékekkel állunk szemben, ami sok esetben nem túl jó ómen, hiszen egy fejhallgatót ideális esetben nem azzal kell reklámozni, hogy sötétzöldben, pirosban, rózsaszínben és lime sárgában is megvásárolható.

De vajon lehet-e egy fejhallgató egyszerre stílusos, kicsi és jó hangú? Természetesen igen, a h.ear on ráadásul nem olcsó, így az első pozitív benyomáson túl minden esély megvolt rá, hogy egy jó termék legyen abban az egyszerű, tipikusan Sony-ra jellemző dobozban, amit tesztelésre átvettünk.

Sony h.ear on (MDR-100AAP) teszt
[+]

A kiállításon elég sok fekete színű h.ear on-t láttunk, de észre igazából egyiket sem vettük, így jár az a fekete kütyü, ami egy élénk piros és egy sárga szemmágnes között árválkodik. Pedig a fekete is nagyon jól néz ki, jól eltalálták ezt a matt felületet, ízléses a lapos kábel és a pánt is tartósnak néz ki. A doboz mélyére túrva találunk egy használati utasítást, illetve egy puha szövettokot, ez utóbbi igen hasznos tud lenni a cipelgetéshez.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés