Hirdetés

Sony Ericsson W200i - majdnem Walkman

Kicsit használjuk

Milyen is a W200i a mindennapokban? Mint egy telefon. Leginkább a régi T200-as mobilomhoz tudnám hasonlítani, ugyanis pontosan ugyanannyi funkcióját tudtam kihasználni. Leginkább telefonáltam vele, néha elküldtem 1-2 üzenetet. A készülékkel nem lenne semmi gondom, ha nem erőltették volna rá a Walkman márkát, és nem akarnák ezzel eladni. Ez a készülék ugyanis annyira Walkman, mint amennyire én testépítő vagyok.

A kezelőfelület, a billentyűzet, és a joystick egyébként remekül használható, de ez sok Sony Ericsson mobilban vizsgázott már sikerrel, így nem is kételkedtem abban, hogy ezekkel probléma nem lesz. Egyetlen hiba szokott előfordulni az ilyen modelleknél, az pedig a joy terén tapasztalható, ugyanis 1-1,5 év után, általában a garancia lejártával elkezd nehezen mozogni bizonyos irányokba. Ez sajnos elkerülhetetlen, és nem kizárt, hogy a W200i esetében is így lesz.

A telefonkönyv a szokásos sémára épül, 1000 bejegyzés fér bele. Az alapértelmezett telefonkönyv lehet a SIM kártyán tárolt nevek listája is, de egyszerre nem megjeleníthető a készülékben rögzített adatokkal, vagy ez, vagy az. Egy névhez jó sok adat (több telefonszám, e-mail, webcím, munkahelyi információk, kép, csengőhang és születésnap) tartozhat, van lehetőség a felvett nevek automatikus SIM-en való tárolására is.

Az üzenetkezelés sem nyújt meglepetést, a szokásos, Sony Ericsson modellekből már ismert panelekbl építkezik. Az üzenetek listázása során négyféle nézet közül is választhatunk, szerencsére az üzenethang is tetszőleges lehet. Az MMS-ek maximális mérete 300KB, az e-mail üzeneteknél ilyen jellegű korlátozást nem találtunk, de ember legyen a talpán, aki kivárja, hogy több megás csatolmány elmásszon GPRS hálózaton. Jó hír, hogy nem csak azon fájlok küldhetőek és fogadhatóak, amiket a készülék ismer, hanem bármi, maximum nem tudjuk őket megnyitni, de tárolni igen.

A naptár elég fapad, heti és havi nézetben működik, a bejegyzések egyféle típusúak, azaz találkozók lehetnek, névvel, helyszínnel, időponttal, de ismétlődés nélkül. Az ébresztőóra ezt már tudja ugyan, de itt csak egyetlen időpont adható meg. A számológép alapfunkciós, van a memória méretéig rögzíteni képes diktafon, időzítő és stopper, valamint nem hiányozhat a már jól megszokott kódmemória sem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés