Hirdetés

Sony Ericsson W880i - zenélni penge

Külső

A Sony Ericsson W880i kézbe kaparintása nagy vágya a zenés mobilok kedvelőinek, így én is régóta vadásztam rá. A készüléket sajnos nem a gyári tartozékokkal kaptuk, így egyedül a füles és egy töltő járt hozzá. Az értékesítési csomag tartalma ezen kívül egyébként egy 1 GB-os M2 memóriakártya, USB kábel, az elmaradhatatlan könyvecskék és CD-k.

Méreteit tekintve egyedül vékonysága figyelemreméltó. Ismét elővettem jó öreg vonalzómat, és az alábbi adatokat mértem: 103x45x10. Patikamérlegem még nincsen, így a súlyt tekintve a gyári adatokra hivatkozom, a szerint pedig 71 grammot nyom a W880i, ennek egyébként jelentős részét valószínűleg a fém előlap teszi ki. A méretekből adódóan a készülék kicsinek, kecsesnek tűnik annak ellenére, hogy a formatervezés csúcsának azért nem nevezném. Viszont a vékonysága nagyon bejött, pengemobilt eddig ennyire nem szerettem.

A telefonból kétfajta színváltozat létezik, az egyik fekete-narancs színben feszít, míg a másik fekete hátlappal és ezüst előlappal rendelkezik, ez utóbbi járt nálunk, ráadásul ezúttal egy Vodafone logóval díszített verziót sikerült lenyúlnunk. A modellek mindegyike leginkább unisexnek tekinthető, egyik sem mutat egyértelműen férfias, vagy nőies jegyeket. A készülék elején a kijelző alatt az előlap színével majdnem egyező billentyűk és gombok kaptak helyet. Egy sorban találhatóak a navigyűrű, és a szokásos SE kezelőgombok. Előbbi ezúttal is a zenelejátszó kezelőjeként is használható, ezt egy narancsszínű kör jelzi rajta.

A kezelőszervek alatt a számbillentyűk találhatóak. Lehet, hogy ismét megkövezés áldozata leszek a gyártó rajongótábora részéről, de szerintem ezek a billentyűk használhatatlanul kicsik. A méretükkel is gond van, hiszen 1x5 milliméteres, körömmel benyomkodható kis pöckökkel van dolgunk (milyen jó, ha elöl van egy vonalzó), de a legrosszabb a közöttük lévő távolság. Minden oldalról 5 mm van a gombok között, ami hölgyeknek is kevés. A nagyujjammal az 5-ös gombot lenyomva az alatta és fölötte lévő billentyűket is tapicskoltam folyamatosan, így a használat hatalmas szentségelésbe torkollott. Pedig lenne hely a nagyobb gomboknak, ha az alsó részen lévő szolgáltatói feliratnak nem áldozták volna be a kezelhetőséget.

A készüléken két kamera található, ezek közül az előlapon lévő a szokásos VGA felbontású, amely mindössze a videóhívásokhoz elegendő, azonban a hátlapon lévő optika felett egy „2.0 megapixels” felirat jelzi, hogy mivel van dolgunk. Sajnos az már nincs odaírva, hogy ez bizony fixfókusz. A készülék jobb oldalán mindössze az ismert állapotjelző csúszka, és a fényképező gyorsgombja, míg a jobbon a töltőcsatlakozó, az M” kártyák slotja és a zenelejátszó extra billentyűje lelhető fel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés