2017. október 17., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobiltelefon rovat

Samsung Xcover 271

Nálunk járt a Samsung új strapamobilja, a GT-B2710 XCover, amely IP67-es minősítéssel rendelkezik.

Hirdetés

Bevezetés, tartozékok

Az elmúlt pár hónapban rendes dömping volt a Mobilarénán a gyártók által gyakran elfeledett szélsőséges használatra tervezett mobilokból: járt nálunk több Sonim készülék (XP 2.10 Spirit, XP3.20e Quest Pro, XP1300 Core), egy Land Rover S1 (amely szintén Sonim gyártmány) és a Motorola Defy is tiszteletét tette a Mobilarénán. Utóbbi érdekessége, hogy a külsején egyáltalán nem vehető észre a sprapamobil mivolta, tesztalanyunkon, az IP67-es minősítéssel rendelkező Samsung GT-B2710 XCover-en viszont ez jól látszik, kézbe véve pedig tovább erősödik az érzés.


[+]

Mint említettem, tesztalanyunk az IP67-es minősítést kapta, ami az International Protection Rating rövidítést takarja, magyarul ez nemzetközi védelmi számot jelent. Az IP minősítés megadásakor a két betűt minden esetben két szám is követi, amelyek rendre a szilárd és a folyékony anyagok elleni védelmet demonstrálják. Az első paraméter pontosabban azt határozza meg, hogy mennyire ellenálló a készülék a szemcsés anyagokkal (por, homok stb) szemben; az XCover a lehető legnagyobb, 6-os értéket kapta, ez azt jelenti, hogy a szermcsék egyáltalán nem tudnak bejutni a borítás alá. A második érték a vízzel szembeni ellenállást teszteli, ebben a kategóriában a készülék 7 pontot kapott a 8-ból, ez azt jelenti, hogy fél órát biztosan kibír maximum egy méteres mélységű vízben. A tesztben csak kóstolgattam az ellenálló képességét, néhány leejtésen kívül vigyáztam a készülékre, ez az óvatosság viszont nem lesz elmondható a közeljövőben esedékes nagy töréstesztről, ahol hasonszőrű telefonok szélsőséges használat elleni védelmét mérjük össze.


[+]

A készülék hozzám ugyan egy papírborítékban érkezett, de a tartozékokról is van információnk. Az biztos, hogy a csomag tartalmaz egy hálózati adaptert, egy microUSB kábelt és egy sztereó headsetet. Utóbbi szintén a microUSB porton keresztül csatlakoztatható a készülékhez, lévén az XCover nem kapott külön 3,5 milliméteres kimenetet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.