MWC 2017: Remek minőséget ígér 360 kamerájával a Giroptic

A Giroptic nem tartozik a legismertebb gyártók közé, pedig hozzájuk kötődik a világ első, Full HD-s panorámakamerája, most pedig szintén 360-as videorögzítéssel kapcsolatos terméket mutattak, de más célközönségnek. A 250 eurós, tehát 80 000 forint körül elérhető eszköz az iOS-felhasználóknak szól, közülük is a Facebookon és YouTube-on streamelős, rendszeresen instázós rétegnek, akik nem csak fotózni szeretnének teljes panorámát, hanem azonnali megosztásra is használnák kamerájukat.


[+]

A kütyü meglehetősen apró, ugyanúgy a Lightning-csatlakozón keresztül egészíti ki a telefont, mint az Insta360 nano, de nagyobb felbontásra képes, fényerő szempontjából jobbak az optikái, erősebb benne az akkumulátor és addig bírja tárhellyel, amíg a hozzá kapcsolódó eszköz.

JPG képeket 3840 x 1920 pixelben lő, a videók 1920 x 960-asok, a 30 fps természetesen megvan, a mikrofonja pedig sztereó. Két darab 195 fokos látószögből gyúrja össze a 360-as képet, közben pedig 70 grammot nyom és mindössze 73 x 35 milliméteres dimenziói vannak. A 915 mAh kapacitású akkumulátor állítólag egyórányi üzemidőre elegendő, ha lemerült, microUSB csatlakozó segítségével tölthetjük fel. A kütyü Magyarországról is rendelhető, de azzal kapcsolatban nincsenek konkrét információink, hogy itthoni forgalmazás várható-e, és ha igen, mikor.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Előzmények

Hirdetés