Samsung Galaxy Tab S7 FE - elvakult rajongóknak

Az FE elnevezésű Samsung termékek általában jól el vannak találva, táblagépes vonalon viszont most próbálkozik először ilyesmivel a gyártó. És ez inkább egy Lite, mintsem egy rajongói kiadás.

Bevezető

Fan Edition. Ezt takarja az FE rövidítés, tehát egy olyan kiadása valaminek, amit elvileg úgy alkottak meg, hogy a júzerek visszajelzései és igényei alapján változtattak az alapmodellen, kivettek belőle drága bigyókat, amikre nincs mindenkinek szüksége és elvileg létrejött egy olyan készülék, ami vonzó árfekvésű, mégis mindent tud, amire a többségnek igénye van. Nos, a telefonoknál az S20 FE egész jól sikerült első nekifutásra, és mostanában lett második virágkora a Qualcomm chipset bevetésével, amivel egész kelendő a kis csúszásban levő S21 FE megérkezéséig, a tableteknél viszont a Samsung eddig nem próbálkozott ilyesmivel.


[+]

Úgyhogy fogták a Tab S7 és S7+ modelleket, majd gyúrtak a kettőből egy harmadikat, ráírták, hogy FE, és itt is van a kezemben. Mind a kettőben, mert a termék baromi nagy, ugyanis az S7+ volt a donor a méret kapcsán, szóval 12,4 hüvelykkel, valamint a rárakodó kávákkal együtt ez most a Samsung legnagyobb táblagépe. Bizonyára piackutattak egy csomót, hogy mi kell a népnek, lehet, hogy az jött ki, hogy az S7+ méretére van igény inkább, mert elsősorban munkaeszközként használják a mostani tulajdonosok is a masinát, szóval akkor viszont be lehet áldozni a 120 Hz-es Super AMOLED kijelzőt is, nyilván a Samsung felmérte, osztott, szorzott, kalkulált, ők sem ma kezdték a műfajt. Csak kicsit furcsa, hogy ami a telefonos fronton az S20 FE kapcsán pont előrelépés volt, az ebben az FE modellben a konstrukció talán leggyengébb pontjává vált.


[+]

Ráadásul míg az S20 FE esetében az volt a frankóság, hogy a hardverhez alapvetően nem piszkáltak hozzá, itt ezen a ponton is babráltak, mert amíg a Tab S7-ben és a Tab S7+-ban is benne van a Snapdragon 865, addig az FE modell már csak egy Snapdragon 750G-t kapott, szeleteltek a RAM-ból is, kurtították a kamerák képességeit is, szóval jóval több helyen vagdosták meg a funkcionalitást, mint az S20 FE esetében történt. Legyünk őszinték, ez nem Fan Edition, ez Tab S7 Lite. Mert olyan még volt tavaly az S6-nál, de bizonyára azt is kikutatták, hogy a Lite az olyan megalázóan hangzik, a Fan Edition meg királyul.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés