Rendszerchipet vált a 4G-s Galaxy S20 FE

A Samsung mostantól szoftveresen korlátozza az FE adatkommunikációját az olcsóbb változatban, Exynos 990-ről Snapdragon 865-re vált.

Tobábbra is kétféle adatkommunikációs csomaggal lehet megvenni a Samsung Galaxy S20 FE-t, a komolyabb hardveres különbségek azonban eltűnnek. A nálunk is járt, Exynos 990 chippel szerelt 4G-s modell eltűnik, és az 5G-s változat Snapdragon 865 rendszerchipjét veszi át, ám valószínűleg szoftveresen letiltott 5G-vel, hiszen a hardverhez tartozó Qualcomm X55 modem alapvetően tudná kezelni a legmodernebb mobilhálózatokat.


[+]

Ez a váltás már korábban is szóba került, most viszont teljesen hivatalos lett, a Samsung svédországi oldalán tűnt fel, SM-G780G kódnévvel (eddig simán SM-G780 volt), 6/128 GB-os memóriacsomaggal, és a 700 eurós (kb. 250 ezer forint) 5G-s ár helyett 630 euróért, azaz 228 ezer forintért lehet kosárba dobni. Más különbség nincs, mind kijelzőben és képfrissítésben, mind kamerarendszerben, akkumulátorban és töltésben változatlan marad a kütyü. Arról egyelőre nincsenek információink, hogy itthon mikor történik meg ez a hardveres váltás.

Előzmények

Hirdetés