Samsung Galaxy Tab S7+ - növekmény

Ha nem a Tab S6 utódjának, hanem inkább nagyobb testvérének tekintjük, akkor abszolút van helye. De kár lenne az előd gyártását abbahagyni.

Bevezető, tartozékok

Annyira jól sikerült gép lett a tavaly Tab S6, hogy hiába telt el egy év, még simán versenyképes, ahogyan az is marad még évekig. Remek a mérete, a 420 grammos tömeg egész kevésnek mondható, kiváló a kijelző, elég erős a hardver, van rajta DeX üzemmód, jók a hangszórók, meg hát össze is van rakva rendesen, szóval nehéz neki utódot állítani. És az a helyzet, hogy a Samsung ezt igazából meg sem próbálta, mert a Tab S7 és jelen tesztünk hőse, a Tab S7+ sem váltja ki a Tab S6-ot. Az olcsóbbik újdonság azért nem, mert bár méretben csak kicsit nagyobb (10,5 helyett 11 hüvelykes a kijelző), de 80 grammal nehezebb, ám leginkább azért nem a Tab S6 ellenfele, mivel IPS kijelzőt kapott AMOLED helyett. Oké, az 120 Hz-es képfrissítésű. A Tab S7+ pedig azért nem igazán a Tab S6 utódja, mert itt ugyan megvan az AMOLED panel (szintén 120 Hz-en), de a méret 12,4 hüvelykre nőtt, ami azért már jelentős eltérésnek számít a mindennapokban. 155 grammal nehezebb, az körülbelül annyi, mint egy telefon tömege.


[+]

Tehát igazából a Samsung táblagépes csúcsvonala a friss termékekkel inkább kiegészült, mintsem kicserélődött. Aki kisebb méretű, de erős, jó kijelzős táblagépre vágyik, annak továbbra is a Tab S6 lehet jó választás, ha viszont egy nagyobb, már-már notebook méretű, még erősebb, továbbfejlesztett tablet a vágya, akkor az S7+ a jelenleg elérhető legcombosabb választás az androidos vonalról, noha szoftveresen zömmel ugyanazt tudja, mint a tavalyi eszköz. Csak míg a Tab S6 ára 200 lepedő körülre mérséklődött, az új gépért 334 ezer forintot kér el a Samsung mobilhálózati csatlakoztatás lehetősége nélkül, ha 5G is kéne bele, akkor 400 ezer forint felett lesz a fizetendő összeg. Ami azért húzós, mert a Tab S6 4G-s változata sem kerül többe 230 ezer forintnál, ennyivel pedig egyszerűen nem jobb az új gép, noha abszolút van fejlődés.


[+]

Alapáron egyébként csak az S-Pen a Tab S7+ tartozéka, ha a billentyűzetes tokra is igényt tartunk, hogy valóban produktívak tudjunk lenni, akkor további 80 ezer forintot kell perkáljunk, szóval itt már olyan összegek röpködnek, amennyiért egy elég korrekt notebook is hazavihető, tehát egyre nehezebb indokokat találni arra, hogy miért ne vegyek egy üzleti notebookot inkább. Általában az ultrakönnyű hordozhatóság és a hosszú üzemidő, valamint a többcélú felhasználás szól egy táblagép mellett (igazi utazós, multimédiás társ lehet, amit könnyebb vonaton, repülőn, vagy a szállodai szoba ágyában nyomkodni, mint egy notit), és igen, ki tud váltani egy notebookot, bár itthon extra hátrányból indul a magyar kiosztás hiánya miatt, tehát azt hiszem, hogy inkább abból kell kiinduljunk, hogy kell egy csúcskategóriás tablet, aztán majd örülünk, hogy amúgy munkaeszköz is lehet belőle.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés