Hirdetés

Samsung Univerzum: Mobil Iroda

A Samsung összeszedte minden olyan szolgáltatását és megoldását, ami segíthet a rugalmas, otthoni, de professzionális munkavégzésben és a Telekommal, illetve a Microsofttal közösen kialakította a Mobil Iroda üzleti szolgáltatást.

A Samsung eleve rengeteg olyan szoftveres megoldást kínál, ami a privát célú, általános felhasználás mellett lehetővé teszi a munkavégzést is az eszközökön. A csúcsmodellek esetében elérhető a DeX asztali nézet, csatlakoztathatunk külső megjelenítőt és perifériákat, a Biztonságos mappát és az elkülönített felhasználói profilokat a Knox védi hardverszinten, a Note széria, az S21 Ultra, a Galaxy Z Fold3 és a Galaxy Tab S szériás táblagépek S Pen támogatással bővítik a beviteli és rendszervezérlési lehetőségeket és rendelkezésre állnak a Microsoft üzleti szoftverei és csoportmunka-megoldásai (Microsoft365, Azure) is. Az eszközöket és a megszokott felhasználói felületet a Samsung biztosítja, a lefedettségtől függően akár 5G hálózatot és a felhőszolgáltatásokat a Telekom, a Windows-kompatibilis szoftvereket pedig a Microsoft.

Samsung Galaxy Tab S7+
Samsung Galaxy Tab S7+

A Mobil Iroda lényege a rugalmas és kényelmes munkavégzés lehetővé tétele a megfelelő biztonsági protokollok biztosítása mellett. A Mobil Irodával dolgozó cég saját szoftverkörnyezetét, alkalmazásait és hozzáféréseit a Samsung vállalati szolgáltatásai és funkciói egészítik ki. A készülékek az első bekapcsoláskor megkapják a vállalati profilt, a Microsoft Intune-nal kiegészítve tökéletesen elkülönítik a privát profil és a Munkaterület adatait, alkalmazásait és engedélyeit, utóbbihoz természetesen távoli konfiguráció is elérhető, a személyes profilt pedig a mindennapokban megszokott módon és célokra lehet használni. A vállalati szoftver esetében egy csomó, testreszabott beállítást lehet eszközölni, például letiltani a két profil közötti adatmásolást vagy a képernyőfelvétel funkciót a céges felületek esetében.

Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Galaxy S21 Ultra [+]

A Samsung Galaxy Note széria és az S Pen produktivitásáról már írtunk, ezek a funkciók a többi S Pen támogatással rendelkező eszközön is elérhetők, illetve nem csak a hétköznapokban, de a munkában is rendkívül hasznosak és természetesen vállalati környezetben is elérhetőek. Ahogy a Microsoft-féle OneNote mellett a kézírásfelismeréssel és digitalizálással is szolgáló Samsung Notes is. Az itt létrehozott dokumentumok természetesen menthetők a Microsoft ökoszisztémájával kompatibilis formátumokban is.

[+]

Az alkalmazásokat és az érzékeny adatokat nem a készülék tárolja, csak a megjelenítést és a kezelőfelületet biztosítja, technikailag egy virtuális gép, az adatok biztonsága és elérhetősége így nem függ a készülék helyétől vagy állapotától. A vállalati profil és a személyes tér párhuzamosan fut, így munka közben is elindíthatjuk a privát térben lévő appokat, lehet hívást bonyolítani és bármit csinálni, ami nem munka és egy hagyományos mobillal egyébként szokás.

Ha a Micorsoft365 alkalmazások, mondjuk Excel androidos verziójában annak ellenére sem találjuk azt a funkciót, amit asztali számítógépen egyébként elérnénk, hogy a DeX asztali nézetben jóval több opció áll rendelkezésre, lehetőség van egy Windowst futtató virtuális gép elindítására, ami nem csak a teljes értékű szoftverfelület miatt praktikus, de a teljeskörű szinkronizációt is biztosít. Ez akkor is hasznos lehet, ha a cég androidos környezetben nem futtatható eszközökkel, mondjuk számlázó programmal, tervező szoftverrel, régi vállalatirányítási vagy ügyfélkapcsolat-kezelési rendszerekkel dolgozik. Ezek mind mehetnek a felhőbe és virtuális gépben futtathatók. Ha felhasználóknak alkalmanként nagyobb szoftver- vagy hardverkapacitásra van szükségük, mondjuk tervrajzok olvasásához, videórendereléshez, opció a felhőben rendelkezésre álló erőforrások átmeneti bővítése vagy külön virtuális gép igénylése is.

A Mobil Iroda egy rendkívül rugalmas szolgáltatáscsomag, akár csak a vállalati szoftevrekre és a felhőszolgáltatásokra van szükség, akár komplett eszközparkra, kiegészítőkre, perifériákra. Minden konstrukcióhoz kérhető Samsung Multiport adapter, amin van HDMI és 3.0-s USB csatlakozó, de a mobiltelefontól és táblagéptől kezdve a billentyűzetes tokon át a monitorig mindent biztosít a Telekom, attól függően, hogy mire tartunk igényt.

A Samsung a készülékekkel a megszokott funkcionalitáson (DeX, Biztosnágos Mappa, gyártói alkalmazások) és felhasználói felületen kívül biztosítja a vállalati felhasználás esetében nélkülözhetetlen távoli elérést és konfigurációs lehetőséget, a Munkaterület és a személyes tér elválasztását, az adatok hardveres védelmét pedig a Knox garantálja.

DeX mód
DeX mód

Az irodai munkakörnyezetben használt Microsoft szoftverek androidos verzióján kívül a programok kibővített funkcionalitással állnak rendelkezésre a DeX asztali nézetben, ami egyébként már Type-C kábellel is elővarázsolható, a Note20-szal kezdve pedig vezeték nélkül is tudnak kapcsolódni a készülék a külső megjelenítőhöz. Az S szériás táblagépek esetében a Galxy Tab S5-től a DeX magán az eszközön is opció, szintén minden Office alkalmazással, lebegő és átméretezhető ablakokkal, Windows billentyűparancsokkal. A Microsoft365 tárhelyet és levelezést is biztosít, a Teams pedig megfelelő platform a céges kapcsolattartásra.

Az adatkapcsolaton és a készülékeken kívül a Telekom a teljes értékű Windows alapú munkakörnyezethez a DeX-en keresztül is elérhető virtuális gépet és felhőszolgáltatást is kínál Desktop as a Service szolgáltatásként, amin keresztül értelemszerűen androidos verzióval nem rendelkező programok is hozzáférhetővé válnak és használhatók, a mobileszköz maga ilyenkor vékony kliensként üzemel. Az eszközök és a szolgáltatások teljes mértékben testreszabhatók és rugalmasan igénybevehetők.

A Telekom a Mobil Iroda koncepciót rugalmasan alakította ki: A privát felhasználók számára is elérhető Samsung és Microsoft megoldások állnak össze az Instant Mobil Iroda csomagban céges szolgáltatásokkal, akik pedig komolyabb adatvédelmi szolgáltatásokat, felhőből futó virtuális Windows környezetet vagy más Enterprise szintű szolgáltatásokat keresnek, azok bevezetési szolgáltatásokkal testre szabottan kaphatják a Menedzselt, Virtuális, vagy Hibrid Mobil Iroda csomagokat, tehát mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő, kreatív és praktikus megoldást.

Azóta történt

Előzmények