2019. március 21., csütörtök

Gyorskeresés

IFA 2015: Alvásmonitorozó szenzort mutatott be a Samsung

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

A koreai gyártó szerint az IoT több egy trendnél, a SLEEPsense szenzor pedig nem csak ügyesen figyeli az alvásunkat, más eszközökkel is kommunikál.

Hirdetés

A Samsung a berlini kiállításon megrendezett sajtótájékoztatóján egy rendkívül érdekes és egyben kicsit ijesztő képet festett le az IoT által átitatott jövőről, ahol minden eszköz mindennel kommunikál, és ahol az otthonok folyamatosan kalibrálják magukat. Ezeket a fejlesztéseket látva még a sokat látott IT-újságírók is erősen pislogtak, az viszont biztos, hogy a gépek közötti kommunikáció, a Dolgok Internetje nem a jövő, hanem a jelen, amit a frissen bemutatott Samsung SLEEPsense is alátámaszt.

IFA 2015: Alvásmonitorozó szenzort mutatott be a Samsung

A körülbelül egy centiméter vastag korong tulajdonosa alvását hivatott monitorozni, aminek kapcsán a meghívott vendégek elmondták, hogy milyen fontos is a jó alvás, mégis milyen keveset tudunk róla. Az egyik legkomolyabb fejlesztés mindenképp az, hogy ezúttal nem egy csuklónkon lóvó okoskütyüről van szó, a SLEEPsense ugyanis nem ér hozzánk az alvás alatt, mégis tisztában van a pulzusunkkal, a légzési sebességünkkel és azzal, hogy mennyit forgolódunk. A hatékonysága legfeljebb 97% lehet, szóval azért érdemes lesz megnézni, hogy a gyakorlatban mit is nyújt. Mindenesetre amennyiben nem alszunk tökéletesen, képes kommunikálni más okos kiegészítőkkel, hogy jobb körülményeket teremtsen a pihenéshez, azaz állíthat a klímán vagy szabályozhatja a fényeket.

IFA 2015: Alvásmonitorozó szenzort mutatott be a Samsung

Mivel a kiegészítő által mért adatok az okostelefonon jelennek meg, adott a lehetőség arra is, hogy mások alvását is monitorozzuk, ami az idős emberek kapcsán akár szó szerint életmentő is lehet. A SLEEPsense áráról egyelőre semmit nem lehet tudni, de várhatóan még az idén piacra kerül; a kérdés, hogy nálunk is kapható lesz-e.

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.