Elstartolt az Android 5.1.1 a Galaxy S6 és S6 edge készülékekre

Az androidos világban a frissítések elkészítése, tesztelése és közzététele sokszor igen hosszas folyamat. Az első komolyabb Android lollipopos frissítőcsomag a Nexus készülékekre hónapokkal ezelőtt megérkezett, azóta pedig már bejelentették az Android M-et (ami persze még készülőfélben van), sokan mégis Android KitKaton ragadtak, az 5.1-es frissítés pedig több gyártó készüléke esetében egyszerűen kimarad. A Samsung Galaxy S6 és S6 edge Android 5.0-s rendszerverzióval mutatkozott be, és már egy ideje hallani lehetett a kevesebb változást, ám annál több hibajavítást hozó frissítés érkezéséről, amitől sokat vártak a felhasználók.

A Samsung Galaxy S6 edge hátlapi kamerája kitűnő képeket lő
Bár megkezdődött az 5.1.1-es frissítés közzététele, a RAW formátumban való rögzítés csak a következő csomaggal érkezhet [+]

Nos, az Android 5.1.1 az amerikai T-mobile kötelékében megvásárolt S6-ra és S6 edge-re (SM-G920T, SM-G925T) tegnap megérkezett, az első visszajelzések mindenesetre drasztikus fejlődésről nem beszélnek. Úgy tűnik, hogy a sokat emlegetett RAW formátumban való fotózás opciója egyelőre kimaradt, és az is lehet, hogy a kevés fennmaradó rendszermemória problémája csak a „Galaxy S6 Plus” premierje után kerül javításra a márciusban bemutatott két készülék esetében, a SamMobile legalábbis nem tartja kizártnak ezt a forgatókönyvet. Addig persze még érkezhetnek apró javítócsomagok, ahogyan az 5.1.1-es rendszerfrissítés is várhatóan felbukkan egyre több S6 és S6 edge készüléken.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés