Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás

Külsőben újít, kamerában és tollban erősít, a dobozon viszont spórol a Samsung topmobil.

Videofelvétel

A videofelvételi plafon hátul 8K felbontás, 24 fpssel és valóban tűéles képpel, viszont a klip a jelzett képkockasebesség miatt darabos, a tömörítés magas, a látószög pedig túl szűk, hogy a dolog több legyen kuriózumnál – a 4K / 60 fps opció használhatóbb.Ilyen videót ugyanis minden látószöggel lőhetünk, csak külön-külön, a váltáshoz ugyanis mindig le kell állítani a felvételt. Ügyes a képstabilizálás (elektronikus mindig van, optikai csak az ultraszéleshez nincs), a 60 képkocka pedig stabilan megvan másodpercenként.

Ám továbbra is a 4K / 30 fps az etalon, hiszen a Full HD felvételnél élesebb képet kapunk, jó stabilizálással, és ebben a módban elérhető a lencseváltás menet közben. Ehhez tiszta, részletes sztereó hang társul, az előtérre ráerősítve zoomoláskor, noha ez kikapcsolható. A profi videó módban több beállítással is vacakolhatunk, de a zoomlencsékkel nem.


A szuperstabil felvétel nagyon ügyesen kiküszöböli a remegéseket és a séta bizonytalanságát, igaz: a 30 és 60 fps opció is 1080p-re korlátozott, a mód pedig az ultraszéles kamerára, digitális nagyítással, és QHD/4K monitoron/telefonon visszanézve tetemes a minőségdeficit a 4K-hoz képest, ezért javaslom az utóbbit.

Este az ultraszéles kamera minősége falba ütközik, korrekt részletességet csak a főkamera produkál, hiszen hatalmas a szenzora.

Mindenesetre 4K / 30 opciónál a szokásos módon válthatunk minden lencse között, és némi vibrálást leszámítva éles fényforrások esetén azt mondanám, hogy megint ez a rögzítési kombináció az etalon. Ami pedig a videofelvétel egészét illeti: fej-fej mellett halad az Apple és a Samsung az élen, míg a többiek őket csak megközelíteni tudják.


[+]

Ha az Ultra tud felvenni 8K-ban, akkor nyilván lejátszani is, nem gond a HDR10+ kódolás indítása és persze megvan a nagyfelbontású és HDR opció a streaming szolgáltatások esetében. Ekkora, tökéletes AMOLED képernyővel pedig simán megnézhető egy Wes Anderson film vagy BoJack Horseman epizód, amihez remek hangerejű, csak a maximumon zúgós sztereó hangszórószett jár. 80%-ra szabályozva máris korrektebb a dolog, mélyekből is kapunk valamennyit, és meglepően nem erőtlen a roppant vékony beszédhangszóróból kiáramló produktum.


[+]

Azt viszont valaki magyarázza meg nekem, hogy milyen telefon 2021-ben az, amiben nincs zenelejátszó – se Google-féle, sem samsungos. Nem nagy kunszt telepíteni, persze régi jack dugaszunk mellé most is magunknak kell átalakítót szerezni, nagyon öregnek érezve magunkat efféle kellékkel és nagyfelbontású FLAC fájlokkal. Fülest ráadásul már nem kapunk a teló mellé, pedig tök jó volt, amit korábban bepakoltak, a Type-C portra csatlakozó hangleadók minősége pedig már az utóbbiaktól függ.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés