12 napot már kibírt víz alatt a Galaxy S21

Magyar timelapse-youtuber új kísérletét lehet épp látni egy élő videóban, melyből ki fog derülni, meddig bírja a víz alatt a Samsung újdonsága.

Érdekes kísérlet zajlik épp a YouTube-on, melyből remélhetőleg kiderül majd, meddig bírja a víz alatt egy csúcstelefon beázásos meghibásodás nélkül. A konkrét alany egy Samsung Galaxy S21, ami IP68 szabványa alapján fél órára van hitelesítve legfeljebb 1,5 méter mély, desztillált tisztaságú vízben, és bár itt csak egy kisebb háztartási akvárium mélységéről beszélünk, a tökéletes tisztaságra egyértelműen nem alapozhatunk, az időtartam pedig már most is sokszorosan meghaladja a minősítéshez szükségeset.

Voltak már korábban is ehhez hasonló kísérletek az interneten, de ezek jellemzően 8-16 óra teszt után véget is értek, a magyar illetőségű videós, József azonban biztosított bennünket, hogy ennek a próbának akkor lesz vége, amikor a telefonnak valami baja lesz. 92 óra telt már el, a készülék pedig folyamatos töltés alatt áll egy hátul rögzített, vezeték nélküli pad segítségével, a kijelzőn pedig a teszt elindítása óta pörgő stoppert láthatjuk. Még jobb hír, hogy a teszt végén a mobil szétszedésre kerül, és várhatóan kiderül, melyik tömítés volt a gyenge pont, mi ázott be, meddig ázott be, és lehet-e még reálisan javítani az eszközt. A végén pedig az egészből lesz egy timelapse, ami az élőről lemaradó nézőknek lesz eggyel fogyaszthatóbb formátum. Kommentben jöhetnek ide is a tippek, hogy meddig fogja bírni!

Frissítés! 117 óra után a mobil vizesedést érzékelt, és volt némi gond az érintőkijelzővel, de ez a probléma gyorsan megoldódott. 241 óra után a tesztelő kipróbálta, működnek-e a hangszórók, de ezek elég gyengén szólaltak csak meg. Mindenesetre a mobil továbbra is működik és méri az időt, most már a 13. napot tölti.

Előzmények

  • Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni

    Apró frissítésként üdvözölhetjük a két alap S21-et, és bár van új hardver meg alapból járó 5G, az emlékezetünkben valószínűleg a töltőtlenség, a microSD-s bővíthetőség eltűnése és az AKG füles hiánya marad meg a csökkentett felbontású, 2021 eleji Galaxy eszközökből.

Hirdetés