Meggyötörték a Galaxy S21 Ultrát

Hatalmas felületet nyújtott a Samsung Zack vésőjének, és amit talált, az Mr. Nelsont is meglepte.

Kamerában, képernyőben, és mobilchipben erős, csomagolásban viszont kicsit légies lett a Samsung idei abszolút csúcskészüléke, a Galaxy S21 Ultra, és az számunkra az első fogástól kezdve kiderült, hogy nem csak masszív lett: a konstrukció is jelesre vizsgázott. Megvan a hatalmas alumíniumváz, ami tovább terebélyesedik a hátlapi kamerasziget védelmére, az IP68 védelem, a mattosított üveg hátlap és a Gorilla Glass Victus előlap.


[+]

Ám arra mégse vállalkoztunk, amire különben is ott Zack Nelson: hogy kitegyük a félmilliós csúcstelefont az elemeknek. A képernyővédő fóliát mi is észrevettük, viszont miután Mr. Nelson azt leszedte, és a Mohs-skála hármas keménységű vésőjétől megkarcolódott a 6,8"-es, 120 Hz-es, QHD+ felbontású Dynamic AMOLED 2X panel, rájött, hogy van rajta még egy fólia. Azt leapplikálva a szokásos módon, a hatos keménységű véső hagyott némi, a hetes mélyebb karcolásnyomokat – az öngyújtóláng meg sárgás elszíneződést, de mégis miért tartana bárki egy Samsung telefont lángba?

Elsőre amúgy a hátlapon nyomot hagyó kulcs vagy pénzérme ijesztő lehet, ám nem a mattosított üveg karcolódik meg, hanem finom textúrája reszeli a fémtárgyakat, melyek nyoma ujjal szépen ledörzsölhető. Nem úgy a kamerasziget festésén esett karc: nem üvegből van ez a takaróelem. Jó hír, hogy az ultrahangos ujjlenyomat-olvasó az előlap kapargatása után is rendben működik, abban pedig nincs semmi meglepő, viszont annál inkább megnyugtató, hogy az S21 Ultrát a legkomolyabb erőbehatásra sem tudja Zack meghajlítani. Összességében tehát a masszív házhoz remek konstrukció tartozik, hogy a használattal sok évig ne legyen probléma.

Előzmények

Hirdetés