Samsung Galaxy K Zoom - a lényegre nagyítani

Bevezető

A Samsung elképesztő termékkínálattal rendelkezik, és mivel van hardveres és szoftveres átfedés az olyan kategóriák között, mint a mobiltelefon, fényképezőgép, vagy videokamera, a koreaiak másfél évvel ezelőtt gondoltak egyet és előálltak első androidos fotómasina-hibridjükkel. A Galaxy Camera még nem volt teljes értékű mobiltelefon, ilyesmire a tavalyi Galaxy S4 Zoom megjelenéséig kellett várni, utóbbi 100 grammos súlyelőnyével ráadásul kompaktabb masinának számított. Az egyik oldalon kamera, másik oldalon mobiltelefon stílus azonban szerkesztőségünkben is megmozgatta a szemöldökizmokat.

Samsung Galaxy K Zoom
[+]

Talán a forma, talán az árszabás volt az oka, mindenesetre sem a Galaxy Camera, amely kompakt gépnek túl nagy volt, sem pedig az S4 Zoom, amely okostelefonnak hardveresen túl gyenge, nem vált sikertermékké, és a Samsung androidos DSLR-je, a Galaxy NX sem rengette meg alapjaiban a fotóspiacot, de ettől függetlenül úgy hallani, hogy elfogadható eladásokat tudtak csinálni. Az idei optikai zoomos mobilkészüléknek ettől függetlenül nagyot kell szólnia, hogy komoly alternatíva legyen mind a kompakt fotómasinák, mind pedig a jó fotós képességekkel megáldott mobiltelefonok körében; ennek jegyében született meg a Galaxy K Zoom.

Samsung Galaxy K Zoom
[+]

Az S4 Zoom orvosolandó hibái a következők voltak: a 4,3 hüvelykes qHD kijelző és az Exynos 4-es chipset egyszerűen nem volt egy szinten az árszabással, a kameralencse és a klasszikus ívelt markolat pedig igen vastag készüléket eredményezett. Noha a K Zoom méreteiben nem csökkent, a markolat és a kameralencse kiemelkedése a múlté, így sokkal kényelmesebb a készülék mobiltelefonos használata, súlyából pedig úgy veszített, hogy a kijelző átmérője fél hüvelykkel nőtt. Emellett hardveres fronton is történt előrelépés, a chipset és a kameraszenzor is generációt váltott. Persze időközben megérkezett a Nokia Lumia 1020, és letarolta a kameratelefon piacot, úgyhogy a Galaxy K Zoomnak jó pár trükkel elő kell állnia, hogy felkeltse a hobbifotósok érdeklődését.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés